”Blanc har tappat omklädningsrummet”

Uppgifter: PSG-tränaren kan sparkas

Två raka förluster för Paris SG.

Blir det en tredje i helgens cupfinal mot Lyon kan Laurent Blancs tid i klubben vara över.

Fransk press rapporterar i dag om hur PSG-tränaren tappat omklädningsrummet och hur klubbens president är irriterad.

Laurent Blanc lyckades inte förbättra Carlo Ancelottis kvartsfinals-plats i Champions League denna säsong. I och med det kan hans tid i PSG vara över.

Enligt franska tidningen l'Equipe är Blancs auktoritet som tränare underminerad som följd av en brist på klar dialog med sina spelare och den begränsade erfarenhet han besitter.

Blanc uppges till och med ha tappat omklädningsrummet medan president Nasser Al-Khelaifi sägs vara medveten om just det faktumet.

Efter uttåget i Champions League återstår två möjliga titelchanser för den franska storklubben – ligan och ligacupen.

Leonardo hjälper till

PSG kommer med stor sannolikhet att vinna den förstnämnda då man har ett tio poängs stort försprång framför rivalen AS Monaco. I helgen väntar dock finalmatch mot Lyon i ligacupen, och enligt l'Equipe har Blanc all anledning att vara nervös.

Hans framtid i klubben uppges nämligen hänga på resultatet i den matchen.

Enligt Le Parisien riskerar inte Blanc att mista jobbet efter helgen – oavsett resultat i cupfinalen. Men samtidigt uppger huvudstadstidningen att president Al-Khelaifi är irriterad efter den senaste förlusten – mot Lyon i ligaspelet – och att klubbens tidigare sportchef hjälper PSG identifiera eventuella ersättare till Blanc på tränarposten. Leonardo själv uppges också vara kandidat till tränarjobbet.

Wenger populär

Enligt l'Equipe för presidenten även diskussioner med portugisiske superagenten Jorge Mendes, som förutom att representera stjärnspelare som Cristiano Ronaldo och Angel Di Maria även rådgiver Atlético Madrid-tränaren Diego Simeone.

PSG uppges ”balansera sökandet efter stabilitet med frestelsen att testa tränarmarknaden igen” och att Arsene Wenger fortfarande är ett populärt namn i Paris.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN