”Jag sa en väldigt dum grej”

FOTBOLL

Mutumba förklarar utspelet i somras

Han sa att det bara behövdes ett busskort för att bli kvar i AIK.

Nu förklarar Martin Mutumba - som lämnar klubben - på sin hemsida.

”Jag sa en veldigt dum grej. Jag bah skåjade”, skriver 28-åringen.

Foto: Mutumba.

Mutumbas kontrakt med AIK gick ut efter den gångna säsongen och berättade för några veckor sedan att han lämnar klubben för ett nytt äventyr. Det har ryktats om bland annat Turkiet.

I somras gjorde Sportbladet en intervju med 28-åringen, som kunde tänka sig stanna i AIK för ett busskort.

– Jag har inte fått något på papper än, så jag vet inte vad jag kommer att erbjudas. Det räcker med ett busskort och att jag får ta med tre kompisar till matcherna, sa Mutumba då.

”Jelper ekånåmiskt”

Nu förklarar mittfältaren uttalandet på sin officiella hemsida.

”Såm vanligt när jag spelar fotbåll spelar jag med muke kensler å efter en match när vi hade spelat klart så kåm nån chornslist fram å ibland man vill snacka för man kanske har nåt bra å seja elr så vill man bah lallish å skicka nån helsning till orten. Nu blev d så att jag sa en veldigt dum grej, att jag skulle vah nöjd bah jag fick ett busskort å några biljetter till familjen å venner”, skriver han och fortsätter:

”D vah dräveri å dåm närmaste i min närhet visste att jag bah skåjade men jag visste att jag skulle få äta upp dåm där dumma orden nån dag. Dumma orden kanske du undrar? Men jag har barn å jag har mer n två familjer jag tar hand åm elr jelper ekånåmisktl å jag tror inte att hyresvärden i byn skulle ta emot AIK biljetter elr ursekten att jag inte har para för att mina para inte recker till.”

”Grejer på bordet”

Han har ännu inte gjort klart med någon ny klubb. Men det finns alternativ – och han planerar att återvända till AIK i framtiden.

”Ingenting är klart n med nån klubb men vi snackar med några å har grejer på bordet. D sant att AIK har gjort ett försök men den här gången måste jag å AIK gå skilda världar. Vi har sagt vi ses till varandra två gånger förut å jag vet att jag kåmmer tillbaka igen åm jag är tillreckligt bra å vi kåmmer skapa magi igen.. Å vart jag n befinner mej å spelar fotbåll jag kåmmer fortsetta vah en AIK spelare såm jag håppas gör AIKare stålta å såm gör så AIKare tenker snart han kåmmer tillbaka..”, skriver Mutumba.

ARTIKELN HANDLAR OM