Sundhage hemma från sjukhuset

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:

Förbundskaptenen sjukskriven en månad

missade Sommarkrysset Pia Sundhage var och repade inför lördagskvällens tv-uppträdande då hon fick ett anfall och tvingades ställa in sitt medverkande.
missade Sommarkrysset Pia Sundhage var och repade inför lördagskvällens tv-uppträdande då hon fick ett anfall och tvingades ställa in sitt medverkande.

Pia Sundhage har äntligen fått lämna Danderyds sjukhus och komma hem.

Nu väntar en månads lång sjukskrivning.

– Hon tackar för allt stöd. Nu ska hon vila upp sig, säger landslagets presschef Thomas Björn till Sportbladet.

Det var i lördags förra veckan som Sveriges förbundskapten Pia Sundhage, 53, fick ställa in sin medverkan i TV4-programmet "Sommarkrysset" och i stället fördes till Danderyds sjukhus med ett njurstensanfall.

Sundhage hade fått ett första anfall på morgonen men ändå åkt in till stan för att repa inför tv-programmet. Väl där fick hon ett andra anfall och åkte då in till sjukhuset.

Efter några timmar blev hon utskriven och åkte hem till sin syster för att vila upp sig – men smärtan gav sig inte och efter ytterligare två anfall åkte hon tillbaka till sjukhuset på lördagskvällen.

"Skönt att vara hemma"

Där spenderade hon fyra dagar innan hon i går fick lämna sjukhuset igen.

– Hon kom hem i går kväll och nu ska hon vila upp sig. Hon är nu sjukskriven en månad, säger landslagets presschef Thomas Björn till Sportbladet.

Hur mår hon?

– Vi vill inte gå in på detaljer kring vad som hände på sjukhuset men hon är trött. Samtidigt tycker hon att det är skönt att vara hemma och är glad över det.

VM-kval om sex veckor

På Sportbladets sajt har läsarna kunnat skicka hälsningar till Sundhage efter att hon förts till sjukhus.

– Hon tackar för allt stöd och ser fram emot att ta emot hälsningarna. Hon ser också fram emot att komma tillbaka till jobbet om en månad, säger Thomas Björn.

Det 21 september startar kvalspelet till VM 2015, med hemmamatch mot Polen.

Är Pia tillbaka vid sidlinjen då?

– Ja, det bör hon vara.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN