Gåvan efter tragedin – 100 000 kronor

Insamlingarna till stöd för den döde djurgårdssupporterns familj fortsätter.

AIK har bestämt att serviceavgifterna för sina biljettintäkter i det kommande Stockholmsderbyt ska skänkas till den drabbade familjen.

– Det blir runt 100 000 kronor, säger Tony Aronsson, biljettansvarig i AIK.

När Djurgården mötte Örebro i kvalserien i går arrangerade supporterklubben Järnkaminerna en insamling. Pengarna går till den dödsmisshandlade 43-åringens familj och enligt Järnkaminerna samlades över 172 000 kronor i kontanter in under tisdagen.

Supporterklubben uppmanar också fans till Djurgården och andra idrottsklubbar att skänka pengar via sms.

Nu kommer stöd från den allsvenska rivalen AIK.

5 100 biljetter

På måndag släpps de första biljetterna till Gnagets sektioner i derbyt mellan Djurgården och AIK den 16 april. AIK-fansen har tilldelats 5 100 biljetter på Tele 2 Arena – och nu har klubben beslutat att skänka en del av intäkterna till den dödade Djurgårdssupporterns familj.

Alla serviceavgifter från biljettförsäljningen kommer att gå till insamlingen.

– Det var självklart. Det var ingen diskussion när det kom upp. Vi vill dra det lilla strået vi kan till stacken och visa stöd för familjen, säger Tony Aronsson som är biljettansvarig i AIK.

”Ivan Turina-känsla”

Serviceavgifterna per biljett ligger på 20 eller 25 kronor beroende på biljettyp. Tony Aronsson uppskattar den insamlade summan till ungefär 100 000 kronor när alla biljetter är sålda.

– Det är lite Ivan Turina-känsla för oss. Du har en mamma med barn som står utan sin far. I det här fallet är det fyra barn. Vi vet vad Djurgården går igenom nu, säger Aronsson och syftar på tragedin i fjol när AIK:s målvakt plötsligt gick bort i början av maj.

Att derbybiljetterna säljer slut råder ingen tvekan om.

– Det kommer att gå fort, säger Aronsson.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN