Zlatan om PL: ”Är en fantastisk liga”

Men stänger dörren till spel i England

Zlatan Ibrahimovic är diplomatisk när han talar om den engelska ligan.

Men något spel i Premier League innan karriären är över ser det inte ut att bli.

– Först och främst är det omöjligt att få mig till England, säger Zlatan.

För svenska Premier League-fantaster som kanske hoppas på att få se svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic testa lyckan i den engelska ligan så bjuder anfallaren på ett dystert besked.

Inför mötet med Chelsea stänger svensken dörren för en Premier League-flytt innan karriären är över.

– Att flytta till England i dagsläget är det inte tal om. Först och främst är det omöjligt att få mig till England, eftersom jag inte tror att de människorna som står bakom det här projektet låter mig flytta, säger Zlatan med ett skratt.

”Pratade med några engelska klubbar”

Premier League-intresse har funnits tidigare under karriären, som när han skulle lämna Barcelona sommaren 2010 efter att ha tröttnat på Pep Guardiola.

– När jag flyttade till Milan pratade jag med några engelska klubbar, men det var inte i närheten att jag tog ett beslut att gå till England. Den dagen jag slutar med fotbollen kommer jag inte titta tillbaka på min karriär och säga till mig själv: ”Jag kanske skulle ha spelat i England”.

Respekterar PL

Zlatans kontrakt med PSG sträcker sig till sommaren 2016 och mycket pekar på att han efter det gjort sitt på den absoluta toppnivån inom fotbollen.

– Jag är lycklig med det jag har gjort än så länge under min karriär. Jag har all respekt för Premier League, för den ligan. Jag tycker att det är en fantastisk liga. Många stora klubbar finns i ligan, och där finns även stora spelare. Jag har skrivit historia med andra klubbar i andra ligor. Så det är inget jag ångrar.

Matchen mellan PSG och Chelsea sänds i Viasat Fotboll – avspark 20.45.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN