Blåvitt anser sig blåsta av Jönköping

"Vi hade en diskussion, sedan steg ersättningsnivån"

Tidigare i år presenterades Mats Gren som IFK Göteborgs nye sportchef.
Tidigare i år presenterades Mats Gren som IFK Göteborgs nye sportchef.

Blåvitt vill inte betala det Jönköpings Södra begär för Mats Gren.

IFK Göteborgs klubbdirektör Martin Kurzwelly påstår att priset höjts under förhandlingarnas gång – men J-Södra nekar.

– Vi hade en diskussion, när vi sedan återkom hade ersättningsnivån stigit, säger Kurzwelly till Sportbladet.

Kaoset kring Mats Gren bara fortsätter.

I mitten av februari berättade Håkan Mild, 42, att han slutar i IFK Göteborg och i mars presenterades Gren, 50, som ny sportchef för Blåvitt.

IFK Göteborgs tanke var att Gren skulle ta över jobbet så fort som möjligt, men det har blivit grus i maskineriet. Tidigare i dag meddelade Jönköpings Södra att de stoppar Gren från att flytta till Göteborg .

– Styrelsen har enats att det bästa för att få lite lugn och ro är att Mats kliver av sin time-out och kommer tillbaka som huvudtränare, säger Jönköpings Södras ordförande Sune Lantz.

”Vi var kanske lite naiva”

Blåvitt offentliggjorde att Mats Gren blir ny sportchef på onsdagen den 24 mars.

Tanken var att presentera honom först på fredagen, men efter önskemål från Jönköpings-klubben flyttades presskonferensen fram två dagar.

– Vi valde delvis att tidigarelägga presskonferensen efter önskemål från Jönköpings Södra. De skulle ha årsmöte och ville inte behöva ljuga för sina medlemmar, säger Martin Kurzwelly.

Förnekar prishöjningen

Enligt IFK Göteborgs klubbchef ska priset på Mats Gren ha höjts efter det.

– Vi hade en diskussion med Jönköping Södra innan vi presenterade Mats Gren som vår nye sportchef i IFK Göteborg. När vi sedan återkom efteråt hade ersättningsnivån stigit, säger han.

Men det förnekas av Sune Lantz.

– Vi har inte haft någon diskussion om ersättningsnivå innan presskonferensen över huvud taget. Det var inga summor nämnda. Vi hade inga siffror på bordet, varken IFK Göteborg eller vi, säger han.

Han medger däremot att han bett IFK Göteborg gå ut med beskedet redan på ondagen.

– Det är klart att jag har sagt att om de nu har fattat ett beslut är det lämpligt att offentliggöra det i stället för att vänta två dagar. Samtidigt är det deras beslut, det är inte vårt. De måste sköta sin förening, vi får sköta vår, säger Sune Lantz.

Mild finns tillgänglig

Klubbarna ligger för närvarande långt ifrån varandra och när Jönköpings Södra spelar mot Ängelholm på måndag är tanken att Mats Gren leder laget.

Och IFK Göteborg vet ännu inte när den nya sportchefen tillträder.

– Mats Gren är vårt långsiktiga val som sportchef. Tills hans avtal med Jönköpings Södra löper ut i november så finns det många i vår organisation i IFK Göteborg som kan stötta mig i sportchefsfrågorna. Håkan Mild är tillgänglig året ut, A-lagsstaben med Mikael Stahre, Magnus Edlund och Alf Westerberg har massor av kompetens liksom vår tidigare sportchef Roger Gustafsson, säger Martin Kurzwelly.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN