Seb Larsson allt närmare AIK

Publicerad:

FOTBOLL

I går vann AIK derbyt och seriefinalen mot Hammarby.

I dag kan Sportbladet berätta att man är allt närmare en värvning av Sebastian Larsson.

– Jobbet ska göras, säger sportchefen Björn Wesström.

Det går bra nu för AIK.

I går besegrade man Hammarby i derbyt och seriefinalen på Tele 2 Arena.

I dag kan Sportbladet berätta att man är på väg att snuva Djurgården på Sebastian Larsson.

Det är ingen nyhet att Larsson, vars kontrakt med Hull i engelska andraligan nu går ut, är nära en flytt hem till Sverige med familjen efter 17 år i England och att han kopplats ihop med såväl IFK Göteborg som AIK och Djurgården.

Meste svensk i Premier League

Larsson har träffat alla tre klubbarna under våren och enligt Sportbladets källor ska han ha möte med både AIK och Djurgården igen inom kort. VM-truppen samlas på onsdag i Stockholm.

Både Sebastian och frun Tina har rötterna i Eskilstuna och det är dit man av allt att döma flyttar när man ska hem till Sverige. Därför är Blåvitt inte alls lika aktuellt.

Enligt vad Sportbladet erfar lutar det nu allt mer åt AIK för Larsson, som är den svensk som spelat klart flest matcher i Premier League – totalt 284 stycken.

– Sebastian är en spelare som vi på något sätt har emotionella band till. Vi har försökt få honom till AIK tidigare, även om han var mycket yngre då, säger Wesström med ett skratt och syftar på när Larsson som 15-åring valde Arsenal före AIK.

”Vi ska göra jobbet”

– Han skulle tillföra vilket allsvenskt lag som helst en massa saker. Vi vet om hans situation men vad det slutar i vet vi inte i dag.

Enligt vad jag hör så har ni träffat eller ska träffa honom i dagarna?

– Du hör grejer du... Men det är klart att om det finns en spelare som är av intresse för oss så ska vi göra jobbet. Om det innebär om vi sedan går vidare eller kommer överens vet vi inte. Men jobbet ska göras.

Förhandlar ni nu med Sebastian och hans agent?

– Den delen av jobbet håller vi för oss själva.

Det skulle naturligtvis vara en riktig prestigevärvning för Solnaklubben om man kan ställa Sebastian Larsson, som lämnade Sverige som ungdomsproffs redan när han var 15 år och därför aldrig spelat i allsvenskan, på planen när allsvenskan drar igång igen efter VM-uppehållet.

Aldrig varit så nära allsvenskan

Själv har 32-åringen hela tiden varit relativt fåordig kring spekulationerna.

I slutet av april sa han till Sportbladet:

– Jag kan inte, med respekt till klubbarna, kommentera vilka jag träffar eller vilka jag pratar med. Men det är smickrande att flera visar intresse för mig. Chansen att jag spelar i allsvenskan är betydligt större nu än någon gång tidigare i min karriär. Jag känner att jag har många år kvar inom mig att spela, men om det blir allsvenskt spel efter sommaren eller om ett eller två år vågar jag inte säga.

Fotnot: Sportbladet har sökt Sebastian Larsson för en kommentar.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.