Zlatan Ibrahimovic

Uppgifter: Zlatans staty flyttar till Malmö

avEmelie Fredriksson

Zlatan Ibrahimovic skulle bli staty utanför Nationalarenan i Solna.

Men att hitta en plats för den stora bronsstatyn visade sig vara svårt.

Nu avslöjar sajten fotbollsthlm.se att den istället kommer att stå i Malmö.

Zlatan Ibrahimovic storhet går inte att ta miste på.

Efter fotbollstjärnan vann sin elfte guldboll 2016 avslöjade förbundet att man höll på att tillverka en staty av honom som skulle resas utanför Nationalarenan i Solna i november i fjol.

Men turerna kring den 7,5 ton tunga bronsstatyn har varit många och tidigare i våras berättade konstnären Peter Linde, som skapade statyn på uppdrag av förbundet, om det märkliga i att den inte är på plats.

– Det är en kompakt antiklimax. Jag var så inställd på att den skulle resas den 20 november men sen blev det ingenting, det är ganska egendomligt, sa konstnären Peter Linde i AB Morgon.

Han berättade att de inblandade inte hade undersökt platsen där den skulle stå, att man bestämde sig sent, och att polisen då satt sig på tvären och sagt att den inte kunde stå där. Mer information än så hade inte konstnären – eller förbundet.

Flyttas till Malmö

Nu kommer nya uppgifter från fotbollsthlm.se.

Enligt sajten kommer statyn inte att stå utanför Nationalarenan, och inte någon annanstans i närheten heller.

Zlatan-statyn kommer nämligen att placeras i Zlatans hemstad Malmö.

Enligt sajten är två heta huvudkandidater utanför stadion eller i Rosengård. Malmö FF och kommunen är två av parterna som diskuterar frågan.

 Ja, vi för en dialog med MFF och Malmö stad i frågan och jag förstår mycket väl deras argument för möjligheten att resa den i Malmö. Ingenting är på något sätt klart, men det finns ett stort engagemang så vi lyssnar och kommer att fortsätta prata med varandra, säger förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand till sajten.

När Zlatan Ibrahimovic besökte The Late Show with James Corden i veckan pratade han om statyn, och sa då att han inte vet var den ska stå.

– Vi vet inte än, vi har inte bestämt, sa han.

Foto: Marko Sävälää/TT / TT NYHETSBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM