Schough tar plats i truppen mot Frankrike

avFrida Fagerlund

FOTBOLL

Hittills har Olivia Schough petats av Peter Gerhardsson.

Nu får hon chansen i träningslandskampen mot Frankrike.

– Allt är kopplat till prestation, säger förbundskaptenen.

Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Olivia Schough

Peter Gerhardsson har tagit ut sin sista landslagtrupp 2017. Sverige ställs mot Frankrike den 27 november i Bordeaux i en träningslandskamp.

En av de som tar plats denna gång är Olivia Schough. Sedan Gerhardssons första uttagning i slutet av augusti har hon valts bort till förmån för andra spelare.

– Min första reaktion var bara att bli väldigt ledsen. Jag har gråtit en del faktiskt. Landslaget betyder så väldigt mycket för mig. Det var ändå fem år sedan jag var utanför landslaget senast, så det är en väldig omställning. Jag var väldigt nervös inför uttagningen och visste inte hur de skulle tänka, men det var inte så att jag förväntade mig att vara given, sa Schough i samband med petningen till Sportbladet.

”Visat bra form”

Peter Gerhardsson säger att han har följt 26-åringen under hösten.

– Jag tycker att hon, de här sista matcherna, har visat bra form. Gjort en del mål, varit aktiv och så vidare, säger förbundskaptenen.

– Det är en offensiv spelare. Sen gäller det att hon samarbetar med de andra, nu är det ju inte bara Eskilstuna-spelare.

Sveriges U23-landslag möter Frankrike i Göteborg fyra dagar innan A-lagsmatchen. Det innebär att en del landslagaktuella spelare, däribland Malin Diaz, Mimmi Larsson och Zecira Musovic, kommer att ingå i U23-laget i stället.

– På grund av att det är två träningslandskamper så får vi möjlighet att se många spelare inför nästa år, säger Gerhardsson.

– Det är en bra möjlighet att möta Frankrike, det gör att vi kan inventera ordentligt under de här veckorna. Frankrike är ett helt annat motstånd än de vi haft i VM-kvalet i höst, Kroatien och Ungern, och vi funderar på att ha en mer defensiv balans i laget.

Fischer får ledigt

Både Johanna Rytting och Jessica Samuelsson har nyligen dragit på sig skador och finns därmed inte med i truppen.

– Det är tråkigt men jag hoppas att de är tillbaka snart, säger Peter Gerhardsson.

Mittbacken Nilla Fischer har beviljats ledigt av familjeskäl.

ARTIKELN HANDLAR OM