Wiland: ”Jag tycker vi ska skämmas”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Inför matchen mot Sirius höll Hammarby-fansen upp en banderoll med texten ”Vi står alltid bakom er men vi kräver mer”.

Efter att nästan ha förlorat trots en 2–0-ledning höll målvakten Johan Wiland med sina fans.

– Jag tycker vi ska skämmas i dag, säger han till Sportbladet.

Det svängde rejält i 3–3-matchen mellan Hammarby och Sirius. Hemmalaget gick upp till 2–0 innan Sirius vände till 3–2.

Inför matchen höll Hammarby-fans upp en banderoll med texten ”Vi står alltid bakom er men vi kräver mer”. Efter Sirius ledningsmål och slutsignalen buades det även kraftigt av hemmafansen som uppenbart inte är nöjda med noll segrar på de fyra senaste matcherna och en elfteplats i tabellen.

Hammarby-tränaren Jakob Michelsen förstår supportrarna.

– Jag tycker vi förtjänar supporten men även att de kräver mer. Vi kräver också mer av oss själva. De senaste tre matcherna har inte varit bra nog och vi vet det. 3–3 är ganska rättvist, vi är inte bra nog just nu.

”Vi är inte bättre”

Målvakten Johan Wiland var ännu mer kritisk mot lagets insats.

– Jag tycker vi ska skämmas i dag, och även i de två senaste matcherna. Fansen kräver mer med all rätt. De betalar pengar varje gång och en del köper årskort och ägnar sina liv åt Hammarby. De stöttar oss i vått och torrt. Vi gör det alldeles för dåligt, säger han till Sportbladet.

Sedan återkomsten till allsvenskan har Hammarby två raka elfteplatser. Med två omgångar kvar ligger laget på just en elfteplats.

Är det tillräckligt bra för Hammarby?

– Med tanke på hur matcherna varit så är vi inte bättre just nu. Det måste vi vara ärliga att säga. Vi är i ett läge där vi vill spela fotboll på marken och har tagit in spelare för att vi ska kunna spela det spelet. När vi då gör misstag som vi gör hela tiden och inte klarar av att försvara oss bättre... Vi måste kolla oss själva i spegeln och se att vi inte är bättre än den position vi är i just nu, säger Wiland.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.