Tom Pettersson

Pettersson räds inte spelarförsäljningar

Av: 

Henrik Lundgren

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYR N

FOTBOLL

GÖTEBORG. Jakten på en Europaplats fortsätter.

Men Östersunds framgångar riskerar att göra laget sönderköpt.
– Vi har sålt spelare till Premier League förutom och det har gått framåt ändå, säger Tom Pettersson.

Segern borta mot IFK Göteborg gör att hoppet om en Europaplats lever för Östersund. Höstens succé vill klubben gärna återupprepa nästa år.

– Vi kan inte göra något annat än att vinna de två matcherna som är kvar. Tyvärr tappade vi lite många poäng i somras i och med situationen i Europa, vi har inte riktigt lyckats klara av det så bra som vi borde gjort, säger Tom Pettersson.

Gått från bänken till stjärnspelare

Den förre IFK Göteborg-spelaren glänste mot sin gamla klubb som han aldrig på allvar fick chansen hos. Östersundsspelaren har gått från att vara en bänkspelare i Blåvitt till att bli uttagen i omgångens lag två av tre gånger av Uefa.
– Jag har aldrig känt av det här revanschsuget, men självklart är det extra kul att få komma hit och vinna. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Det är alltid kul att komma till Gamla Ullevi, det är en fantastisk atmosfär och grymma fans.

Vill ut i Europa igen

Att Östersundsspelarna vill uppleva Europaspel igen nästa höst råder det förstås inga tvivel om, frågan är dock med vilket lag de i så fall gör det. Saman Ghoddos var nära att lämna redan i somras, och succén i Europa League i höst gör att många andra spelare också har ögonen på sig från utländska lag.
Hur mycket snackar ni spelare om det här, risken med att ni blir uppköpta i vinter?
– Vi har inte snackat om det alls, men risken finns ju alltid i och med att det går så bra. Vissa av våra spelare är riktigt bra. Men jag känner inte att det är något vi kan påverka. Östersund har sålt spelare till Premier League förut och det har gått framåt ändå. Vi får väl se vilka som stannar, om det är någon som går. Det är bara att spela på.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tom Pettersson

Östersund

Saman Ghoddos

Allsvenskan i fotboll