Skrällen – nu kan MFF säkra guldet

FOTBOLL

Djurgårdens chockförlust mot Sirius ger Malmö guldläge.

Nu kräver Özcan Melkemichel en Europaplats – annars är inte säsongen godkänd.

– Om vi inte lyckas med det så har vi inte gjort en bra säsong, säger tränaren.

Foto: Bildbyrån
Efter Djurgårdens förlust kan Malmö FF säkra SM-guldet på måndagen.

Guldet är kört för Djurgården efter förlusten borta mot Sirius och Malmö FF kan därmed säkra seriesegern vid vinst mot Norrköping på måndag. Men stockholmarna har större problem än så. AIK gick förbi Djurgården i och med segern mot Jönköping och nu är dessutom Häcken bara tre poäng bakom Blåränderna i jakten på Europaplatserna.

En besviken Özcan Melkemichel slog på presskonferensen fast att Djurgården måste sluta topp tre om säsongen ska kunna betraktas som godkänd.

Özcans krav

Vad skulle en Europaplats betyda?

– Det är jätteviktigt att ta den här Europaplatsen. Om vi inte lyckas med det så har vi inte gjort en bra säsong. Men jag är säker på att vi ska klara det.

Men kravet verkar inte helt förankrat i spelartruppen. Lagkaptenen Kim Källström respekterar Melkemichels vilja, men uttrycker sig mer försiktigt.

– Jag vet inte. Säger han så, så är det väl så. Det är han som är tränare.

Kim: ”Vi ska vinna nästa match”

Vad tycker du är kravet på Djurgården?

– Just nu är det att vinna nästa match. Sedan får vi se hur långt vi kommer på det. Det klart att vi ska försöka vinna matcherna för vi är kvar i racet fortfarande.

En spelare som Gustav Engvall köper dock Melkemichels uttalande helt och fullt.

– Till hundra procent. Jag kom hit för att vi skulle ta oss till Europa. Det är som Özcan säger, det är bara godkänt om vi tar Europaplats. Vi får steppa upp i nästa match.

Olsson och Eriksson gestikulerade

Magnus Eriksson och Jonas Olsson var rejält uppjagade efter matchen. Duon stod och samtalade samt gestikulerade en lång stund vid mittcirkeln sedan domaren blåst av.

– Vi ligger där vi ligger och har allt som krävs för att klara det här. Men prestationen i dag är dålig. Vad jag och Jonas pratade om? Vi var besvikna för det är så mycket som inte är bra under matchen i dag. Men det som sades stannar mellan oss.

I nästa match väntar ett vilt jagande Häcken.

– Det ska bli skönt att komma hem till Tele2 igen. Där är vi bra, säger Magnus Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM