Efter bråket: ”Neymar har bett om ursäkt”

FOTBOLL

Neymar och Edinson Cavanis straffbråk har blivit en världssnackis.

Nu ska Neymar ha bett sina lagkamrater om ursäkt, enligt L'Equipe.

PSG slog Lyon med 2–0 i söndags men rubrikerna efteråt har handlat om bråket mellan Neymar och Edinson Cavani. Storstjärnorna rök ihop både om en frispark och en straff och fick kritik av tränaren Unai Emery.

– Om de inte kan komma överens så kommer jag bestämma åt dem. Jag vill inte att det här ska bli ett problem för oss, sa han.

Foto: BENOIT TESSIER / X02011
Foto: FRANCK FIFE / AFP

Franska medier har rapporterat flitigt om att bråket eskalerat och att pengar ska vara en av de bakomliggande orsakerna till konflikten.

”Kriget förlorat”

Neymar, som i somras blev världens dyraste fotbollsspelare genom tiderna, uppges ha gått så långt att han krävt en försäljning av Cavani redan i januari.

”Cavani inser att kriget redan är förlorat”, skrev spanska Sport.

På torsdagen kom uppgifter om att PSG försökte lösa bråket genom ett ”Zlatan-avtal”, där klubben, för att stilla de bådas ego, ska ge Neymar och Cavani lika mycket i bonus för en assist som för ett mål.

”Det är ett slags win-win-kontrakt för båda spelarna. Ett sådant kontrakt infördes redan under perioden ’Zlatan Ibrahimovic vs Edinson Cavani’ då samma egoproblem uppstod”, skrev franska RMC.

Silva tolk

Nu rapporterar L'Equipe att Neymar har bett sina lagkamrater om ursäkt för sitt agerande, med hjälp av lagkaptenen Thiago Silva som tolk.

Även Dani Alves ska ha gjort sitt för att sudda bort sprickan genom att samla laget för en gemensam middag på lyxrestaurangen Victoria Paris i onsdags.

– Jag gillar att spelarna äter tillsammans, Det gör mig glad. Det är bra för dem att vara tillsammans även utanför träning eller matcher. De var nöjda med middagen och tränade bra dagen efter, säger tränaren Unai Emery enligt L'Equipe.

”Jag kommer bestämma”

Samtidigt står han fast vid att han kommer att hålla i klubban om stjärnorna inte kan komma överens ute på planen.

– Förra säsongen var Cavani förste straffskytt. I år har Neymar anslutit och båda kan skjuta om det behövs. Om jag behöver bestämma vem som är förste och andre så kommer jag att göra det, säger Emery på en presskonferens.

Världens 10 dyraste trupper 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM