Förlänger kontraktet med Kopparbergs Göteborg – i en dag

GÖTEBORG. För att säkra spel i båda Champions Leaguematcherna mot Manchester City har Vilde Böe Risa förlängt sitt kontrakt.

Kontraktslängd? En dag.

– Det är viktigt för mig, jag tycker att det är skitkul att spela Champions League, säger Kopparbergs mittfältare.

Det lackar mot jul och regndropparna som faller över Göteborg är isande kalla.

För spelarna i Kopparbergs Göteborg spelar det ingen roll. Förväntningarna inför onsdagens möte med Manchester City i Champions League tänder lågor inombords.

Årets sista utmaning väntar. För mittfältaren Vilde Böe Risa kan det bli karriärens två sista matcher i FC-tröjan.

Men det har krävts en insats för att säkra spel i båda mötena, den 9 och den 16 december.

Den norska stjärnan hade ett utgående kontrakt. Sista dag var den 15 december. Nu har hon förlängt sitt kontrakt med en dag.

– Ja, jag har signat till den 16:e.., säger hon.

En dag, det var en udda lösning?

– Det har jag inte gjort tidigare.

Får du bra betalt för den dagen?

– Det blir bara förlängt, inget extra (skratt). Nä, men vi kände att ska jag spela en match kan jag lika gärna spela båda. Vi hade den dialogen och jag ville spela den andra också. Det är viktigt för mig, jag tycker att det är skitkul att spela Champions League. Det är en bra motståndare och det är positivt för mig också.

Vad händer för din del sen?

– Ärligt talat vet jag inte. Det har varit mycket osäkert, corona gör det svårt och många klubbar är mitt i säsong. Det är mycket som spelar in. Får man möjlighet att spela i en större klubb så är det intressant, men känns det inte rätt för mig så stannar jag här. Klubben vet hur jag tänker och det finns möjlighet att stanna, säger norskan som inte sticker under stol med fördelarna av att spela CL-matcherna för egen del,

– Det är positivt att visa upp mig i de matcherna som är av toppkvalité internationellt.

För Kopparbergs är det betydelsefullt att ha Vilde Böe Risa tillgänglig. Mittfältaren Julia Zigiotti Olme är skadad. Flera spelare har också lämnat guldklubben. I backlinjen saknas Emma Berglund, Emily Sonnett och Nathalia Kuikka (back/wingback).

Tränaren Jörgen Ericson uppskattar den annorlunda kontraktsförlängningen.

– Jag tycker att det är underbart att det visar att hon är här för att spela fotboll. Samtidigt är det två jättebra matcher för hennes del, hon får visa upp sig. Hon är smart, säger han.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.