Neymar utvisad i franska toppmötet

Publicerad 2021-04-03

Paris Saint-Germain jagade ett sent kvitteringsmål i toppmötet med Lille.

Då skämde Neymar ut sig.

Med en knuff sänkte han en motståndare – och fick syna det röda kortet.

Ett PSG i underläge fick en frispark på offensiv planhalva när Lille-högerbacken Tiago Djalo täckte boll för att ödsla lite tid. Då fick Neymar ett bryt och knuffade Djalo – som föll till marken.

För tilltaget fick brassestjärnan syna sitt andra gula kort i matchen, och därmed lämna planen. Innan han gjorde just det protesterade han livligt i ett par minuter. Flera PSG-spelare backade Neymar, och ett mindre tumult utbröt.

Också Djalo fick sitt andra gula i matchen för maskningen, och blev därmed utvisad även han.

Bråket fortsatte sedan in i spelargången då Neymar och Djalo åter hamnade i luven på varandra. Neymar ville konfrontera Lille-spelaren, och ledare fick gå emellan. Neymar delade ut ytterligare en knuff och skrek några uppeldade ord, innan han forslades undan till omklädningsrummet.

PSG tappar serieledningen

När spelet väl sattes igång lyckades PSG inte få hål på Lille, som höll undan. Jonthan Davids mål i den första halvleken gav underdogen segern, som innebär att Lille tar över ligaledningen i franska Ligue 1.

– Vi gjorde inte mål, men det gjorde Lille. Vi hade fler chanser men Lille var mer kliniskt framför mål. Jag tycker att vi förtjänade mer. Minst en poäng. Självklart är det en besvikelse, men vi brister i aggressivitet i sista tredjedelen, säger lagets tränare Mauricio Pochettino till PSGs hemsida.

PSG, som gått starkt i Champions League där man avancerat till kvartsfinal efter att ha slagit ut Barcelona, har haft det osedvanligt tungt i ligan och får nu inkassera sin åttonde förlust denna kampanj.

Precis innan landslagsuppehållet tog laget över ledningen i Ligue 1, men får nu släppa den till Lille.

PSG skuggar tre poäng efter.

Neymar’s scuffle with Tiago Djalo continued into the tunnel. (C+)
https://t.co/FEJkUInBNU

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se