• Fotbollslandslaget (herrar)

”Köper inte att han skulle ha tryckt ner folk”

Av: 

Malin Wahlberg

FOTBOLL

Zlatan Ibrahimovic har pekats ut som en mobbare under sin tid i landslaget.

Nu ger Albin Ekdal sin syn på uppgifterna.

– Jag känner inte igen mig i att det skulle ha varit en mobbare som tryckt ner spelare, säger mittfältaren i Viaplays studio.

I sin nya bok beskriver Olof Lundh hur Zlatan Ibrahimovic styrde och söndrade landslaget under framför allt Erik Hamréns tid som förbundskapten. 

En mångårig landslagsledare bekräftade sedan Lundhs bild för Sportbladet. 

– Jag skulle kunna berätta saker som skulle få fotbolls-Sverige att häpna om hur han har betett sig. Jag funderade mer än en gång om det var värt att vara kvar. Det var vuxenmobbning på hög nivå. Det här är något man i stort sett ska polisanmäla. Det var hemskt, sa ledaren bland annat.

”Alla har sin bild”

I sitt sommarprat sa Albin Ekdal bland annat att Zlatans ”gestikulerande och vassa kommentarer sänkte vissa spelares självförtroende”, men landslagsmittfältaren vill inte skriva under på den senaste tidens uppgifter. 

– Jag har sagt innan att Zlatan är en otrolig vinnarskalle på planen som ställer enorma krav på sina medspelare och det kan ibland yttra sig i att han skriker mycket och sådär. Sedan känner jag absolut inte igen mig i att det skulle vara någon mobbare utanför planen, tvärtom kom han bra överens med de flesta. Men som sagt, på planen kunde han vara hetlevrad, säger han i Viaplays studio och fortsätter: 

– Alla har sin bild av verkligheten, jag kan bara säga det jag upplevde. Det är klart att det var speciellt att ha honom, men att han skulle ha tryckt ner folk köper jag inte.

”Haft mina duster med Zlatan”

Ekdal berättar också att han själv hamnat i tjafs med Ibrahimovic.

– Jag har haft mina duster med Zlatan också, det är sådant som händer. Det är klart att det är lite svårare att ta en diskussion med honom än vad det är med någon annan i laget. Men det är sådant som förekommer.

Ekdal tycker dock inte att uppgifterna påverkar dagens landslag överhuvudtaget.

– Inte alls. Zlatan är inte med i landslaget längre. Man blir snarare trött på att svara på frågorna. Jag förstår att det är intressant, men det blir en höna av en fjäder.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Salming: ”Frågat mig vad Zlatan sysslar med”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

• Fotbollslandslaget (herrar)

Herrlandslaget i fotboll

Olof Lundh

Zlatan Ibrahimovic

Albin Ekdal