Liverpools mardrömsbesked

Uppgifter: Virgil van Dijk borta i upp till åtta månader

Virgil van Dijk kapades våldsamt och tvingades byta.

Nu riskerar mittbacken att bli borta i sju till åtta månader, rapporterar BeIN Sports.

Storförlust senast med sju mål i baken.

Den här gången fick Liverpool en drömstart när Sadio Mané, redan i den tredje minuten, gav gästerna ledningen i Merseysidederbyt.

Men två minuter senare var olyckan framme.

Evertonmålvakten Jordan Pickford kom ut sent och kapade Virgil van Dijk, utan att vara i närheten av någon boll. På grund av en hårfin offside, som hittades efter VAR-granskning, kom engelsmannen undan med enbart en tillsägelse.

”Kan bryta benet på honom”

Nederländaren, som spelat samtliga 6 660 minuter (plus dagens 11 minuter) i ligan sedan september 2018, plåstrades om men kunde inte fortsätta.

– Det är en satsning som kan bryta benet på honom. Det där kan avsluta en karriär, säger förre Evertonspelaren Leon Osman i BT Sport.

Men enligt ESPN-journalisten Dale Johnson granskade VAR-rummet inte ett eventuellt rött kort, eftersom de var upptagna med den möjliga offsiden.

”Efter offsidebeslutet var granskningen över, och spelet återupptog. De tittade aldrig efter ett eventuellt rött kort på målvakten för den tacklingen”, skriver han på Twitter.

Bekräftad korsbandsskada

Efter matchen, som slutade 2–2, röntgades både Virgil van Dijk och Thiago (som åkte på en vårdslös tackling i slutminuterna). Båda för misstänkta knäskador.

Senare under lördagskvällen kom uppgifter från BeIN Sports som gör gällande att van Dijk ådragit sig en korsbandsskada och riskerar att bli borta i sju till åtta månader. För Thiagos del ska det, enligt uppgift, röra sig om en svullnad i höger knä.

Under söndagen bekräftade Premier League-klubben att van Dijk är korsbandsskadad och att mittbacken kommer behöva genomgå en operation. Däremot rapporterar de inte hur länge 29-åringen blir borta.


Följ all Premier League-dramatik med Frida Fagerlund här!


Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.