Sirius vann tvisten om Kingsley Sarfo

Sirius kan tillgodoräkna sig 6,5 miljoner kronor.

Den allsvenska klubben vann tvisten om Kingsley Sarfo mot akademin Soccer Soldiers FC.

– Det känns otroligt skönt att det här är avklarat, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius, till UNT.

Tvisten har pågått i över tre år och gäller den summa pengar som Soccer Soldiers anser sig ha rätt till efter att Kingsley Sarfo sålts vidare från Sirius till Malmö för – enligt uppgifter – 13 miljoner kronor.

Sirius och Soccer Soldiers hade ett avtal om att hälften av framtida intäkter för spelaren skulle gå till akademin. Men Sirius motsatte sig avtalet och ärendet gick till Svenska fotbollförbundets skiljenämnd, skriver UNT.

Giltigt avtal

I december konstaterade skiljenämnden att avtalet var giltigt. Sirius åberopade då jämkning. Något som skiljenämnde godkände under onsdagen och som gör att klubben får behålla 6,5 miljoner kronor.

– Man kan sammanfatta vår grund till jämkning med att vi från början hävdat att man genom det här avtalet kringgått fotbollens regler vad gäller tredjepartsägande. Det var bärande till att jämka ner det till noll kronor,, säger Ove Sjöblom, ordförande i Sirius, till tidningen.

Besvikna

Domen kan inte överklagas mer än de arvoden som skiljenämnden begärt. Soccer Soldiers är besvikna.

"Idag förlorade jag slutligen tilltron till rättssäkerheten inom svensk fotboll", skriver ombudet Martin Klette till Fotbollskanalen.

"Det är en inbyggd brist på rättssäkerhet att man inte kan överklaga en skiljedom i sak utan bara beträffande skiljenämndens arvoden", fortsätter han.

Har lämnat landet

Kingsley Sarfo släpptes i vintras ur svenskt fängelse efter att ha dömts till fängelsestraff på 2 år och 8 månader år för våldtäkt mot barn. Han blev nyligen klar för cypriotiska Olympiakos Nicosia.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.