Lotta Ökvist klar för Kopparbergs Göteborg

Lotta Ökvist lämnar Manchester United.

Enligt Sportbladets uppgifter är 23-åringen bara detaljer från ett kontrakt med Kopparbergs Göteborg.

I augusti 2019 lämnade Lotta Ökvist Elitettan och Hammarby och skrev på ett kontrakt på två plus ett år med Manchester United. Men väl där har hon haft svårt att få speltid.

Nu ser den landslagsaktuella spelaren ut att vända hem till Sverige igen.

Enligt flera av varandra oberoende uppgifter kommer backen (som också kan spela wingback) att skriva på för Kopparbergs Göteborg, en övergång som Fotbollskanalen rapporterade som möjlig i november. Enligt vad Sportbladet erfar är hon redan på plats i Sverige och förväntas träna med laget när de drar igång säsongen senare denna vecka.

Brist på speltid

Redan i samband med Algarve Cup, där vänsterbacken deltog, var frågan om bristen på speltid uppe. Hon har under hösten i WSL varit med i tre matcher, en från start och två inhopp. Åtta av matcherna har hon suttit på bänken.

Sportbladet har utan framgång sökt Kopparbergs Göteborgs sportchef Lasse Svensson.

Kopparbergs Göteborg blev svenska mästare i höstas före Rosengård. Efter det åkte laget ur Champions League mot Manchester City.

Turbulent vinter

Turerna som följde det var turbulenta när klubben i mellandagarna först meddelade att elitsatsningen skulle läggas ner för att på nyårsdagen återkomma med beskedet att det visst blir fortsatt damallsvenskt spel.

Nu ser klubben alltså ut att förstärka med en landslagsspelare.

Natalia Kuikka (till vänster) och Emma Koivisto (till höger) har under de senaste säsongerna prenumererat på ytterbacksplatserna i Göteborg FC, men de båda finländskorna lämnade klubben efter den gångna säsongen.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.