Solskjaers ilska efter segern mot Everton

Skadeoro för Lindelöf inför landslagssamlingen

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Manchester United vände matchen mot Everton på sju minuter.

Men efter segern var tränaren Ole Gunnar Solskjaer starkt kritisk till klubbens spelschema.

– Det är upplagt för att vi ska förlora. Sunt förnuft är inte sunt längre, säger han till BeIN Sports.

Victor Lindelöf kom inte till spel i Champions League-mötet mot Başakşehir i onsdags på grund av ryggproblem. Det var även osäker om mittbacken skulle kunna spela mot Everton, men svensken startade matchen.

Det blev dock ingen rolig start på matchen för Manchester United. Dominic Calvert-Lewin vann en nickduell mot Lindelöf och bollen gick till Bernard som satte 1-0 för Everton.

United dröjde dock inte länge. Bruno Fernandes nickade in kvitteringen och bara sju minuter senare gav portugisen United ledningen.

Foto: Carl Recine / TT NYHETSBYRÅN

Everton jagade en kvittering i slutminuterna, men i stället kunde United göra 3–1 i den femte tilläggsminuten. Fernandes frispelade Edinson Cavani som gjorde sitt första mål sedan han kom till klubben.

Lindelöf skadad

Tränaren Ole Gunnar Solskjaer var dock irriterad efter matchen och riktade stark kritik mot att Uniteds spelschema.

Foto: Paul Ellis / TT NYHETSBYRÅN

– Vi var bestämda. Vi ska inte låta någon njuta av att vi förlorar i dag när det är upplagt för att vi ska förlora. Att vi spelar 12.30 efter att ha varit i Turkiet torsdag natt, det är inte rättvist mot killarna. Sunt förnuft borde vara att låta oss spela på söndagen, men de som styr hjälper inte alls. Vi har förlorat spelare till skador. Jag kan killarnas karaktär och de visade den i dag, men det är inte rättvist att de måste göra det, säger han till BeIN Sports och fortsätter:

– Killarna är fantastiska. Men vi gick på knäna i slutet.

Flera spelare ska nu iväg på landslagsuppehåll. Enligt Solskjaer åkte laget på flera skador och Lindelöf var en av spelarna som behövde behandling efter matchen.

– Det är Victors rygg, Marcus (Rashford) axel, Luke Shawks ljumske. Det är tre jag kan komma ihåg så här direkt. Jag hoppas att alla andra är okej, säger han till klubbens hemsida.

Robin Olsen, som fick debutera i Premier League senast, fick sitta på bänken hela matchen efter att Jordan Pickford tagit tillbaka platsen i målet.

Foto: Paul Ellis / TT NYHETSBYRÅN
Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.