Wales i drömläge trots Gareth Bales straffmiss

Allt om fotbolls-EM 2021 – följ matcherna live

Senaste nyheterna Spelschema Tabeller TV-tider Alla trupper & spelare

Gareth Bale skickade en straff mot översta etage.

Ändå vann Wales ödesmötet med Turkiet och står nu med en fot i åttondelsfinal.

– Hade du erbjudit oss fyra poäng på förhand så hade jag bitit av din hand, säger Gareth Bale till Uefa.

Turkiets förbundskapten Senol Gunes petade självmålsskytten Merih Demiral och Yusuf Yazici efter att de blivit utskåpade av Italien i premiären.

Efter 45 minuter mot Wales byttes de in igen. Då hade Wales skapat chans på chans mot ett förvirrat turkiskt försvar. Aaron Ramsey hann med att bränna två jättelägen innan han förvaltade ett tredje.

”Inte i balans”

Han tog emot en perfekt djupledsboll från Gareth Bale på bröstet och volleysköt in 1–0 i den 42:a minuten.

– Jag kände en lättnad, jag hade två bra chanser att göra mål där innan. Man vår första halvlek var superb. Vi dominerade.

Turkiet lyfte sig en aning i andra men Burak Yilmaz brände ett fint volleyläge och i stället såg allt ut att avgöras efter en timme. Bale lurade en stillastående Zeki Celik och fixade straff – som han sköt högt över.

– Bale är inte i balans. Man ser hur han flackar med blicken. Det är en riktigt dålig straff, säger Markus Johannesson i SVT.

Fyra gula kort efter tumult

Men trots missen blev det alltså tre poäng. Connor Roberts avslutade matchen med att sätta 2–0 i absoluta slutsekunden för Wales som därmed har fyra pinnar inför slutomgången där man ställs mot Italien. Mycket talar för att fyra poäng räcker för avancemang som i sämsta fall en av fyra grupptreor.

– Det var viktigt att fixa segern i dag. Man tycker att fyra poäng borde räcka men vi får se. Hade du erbjudit oss fyra poäng på förhand så hade jag bitit av din hand, säger Gareth Bale.

För Turkiet ser det betydligt tuffare ut. Kanske var det det som fick Burak Yilmaz att hamna i bråk med halva walesiska laget i slutminuterna. Han var framme och tyckte Joe Rodon överdrev en smäll mot huvudet och fick själv motta en brysk knuff från Connor Roberts – sen var det fullt tumult i Wales straffområde som slutade med fyra gula kort.

– Jag vill be om ursäkt. Vi ville verkligen vinna så mycket i kväll men det räckte inte, säger Umut Meras.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.