Djurgårdsstjärnan efter uteblivna flytten: ”Klart att man blir lite besviken”

Aslak Fonn Witry var på väg till Utrecht.

Men den holländska klubben backade, vilket varit tufft för norrmannen.

– Det är klart att man blir lite besviken ändå, säger han.

En av Djurgårdens mest framstående spelare de senaste säsongerna har varit norrmannen Aslak Fonn Witry.

Högerbacken anslöt inför 2019, tog guld, fortsatte utvecklas i fjol och var redo att lämna i år. Den holländska klubben Utrecht ryktades vara redo att köpa Witry, men värvade en annan högerback i stället och norrmannen blev därmed kvar i Djurgården.

”Klart att man blir lite besviken ändå”

Själv medger Aslak Fonn Witry att den uteblivna flytten till Eredivisie varit tuff för honom.

– Både ja och nej. På ett sätt så var det ju det eftersom du tänker på det och tror att man ska lämna. På ett annat sätt har det inte varit så svårt. Det här är ett fantastiskt gäng och jag trivs jättebra i Djurgården och i Stockholm. Familjen mår bra här, så det har inte varit jättesvårt. Men det är klart att man blir lite besviken ändå, säger han.

Bosse Andersson har tidigare varit rätt tydlig med att han helst inte släpper spelare under sommaren utan hellre i vinterfönstret. Får du lämna i sommar?

– Vi har inte pratat så. Vi har en god dialog och det är ju klart att det är mer attraktivt att gå i ett sommarfönster för min del, om jag ska utanför Skandinavien. Men vi får se lite. Vi har värvat mycket nya spelare och det är många som kliver fram och blir bättre och bättre. Sen är det upp till mig själv att vara bra varenda match så att det skapas ett intresse för mig.

”Känns som att jag har tagit extra kliv i år”

På planen har det däremot inte märkts att det varit tufft för högerbacken.

Hittills har Aslak Fonn Witry gjort två mål och en assist i Svenska cupen och i träningsmatchen mot Degerfors under tisdagen – som Djurgården vann med 3–2 – gjorde han ett nytt mål från straffpunkten.

– Det känns som att jag har tagit extra kliv i år. Det får man säga. Jag har jobbat hårt i vinter både mentalt och fysiskt, så det känns bra.

Publisert:

LÄS VIDARE

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.