Chelsea hotar med hårda straff efter Morata-ramsan

Foto: HANNAH MCKAY
Morata
FOTBOLL

Chelseas fans har sjungit en ramsa om att deras anfallare Alvaro Morata inte gillar judar.

Nu hotar klubben med hårda straff för de skyldiga.

”Vi kommer arbeta med polisen för att identifiera de ansvariga”, skriver klubben på sin hemsida.

Sedan Alvaro Moratas ankomst till Chelsea i somras har supportrarna direkt tagit till sig spanjoren, som gjort tre mål på fyra ligamatcher.

Men en sång där Chelsea-fansen antyder att Morata inte gillar judar har upprört Morata och Chelsea, och både spelaren och klubben har bett supportrarna att sluta sjunga ramsan.

”Klubben och spelarna uppskattar fansens passionerande stöd på bortaplan, men språket i den sången är inte acceptabelt. Jag har pratat med Alvaro om sången. Alvaro vill inte kopplas till den sången på något vis. Klubben och spelaren ber supportrarna att sluta sjunga ramsan omedelbart”, säger en talesman för Chelsea.

Hotar med avstängningar

I kväll väntar hemmamatch mot Karabach i Champions League för Chelsea. Då har klubben gått ut med en uppmaning till alla supportrar om att inte sjunga den uppmärksammade sången.

”Under vår match mot Leicester i lördags sjöng en del supportrar en sång som innehöll ordet ”yid”. Det språkbruket är antisemitiskt och har ingen plats inom fotbollen eller samhället. Det är ett stötande och olämpligt ord, som förolämpar judiska supportrar (både till andra klubbar och vår), deras vänner, familj och folk i det stora judiska samhället.

Chelsea hotar med hårda straff för de som deltagit i någon form av diskriminerande beteende.

”Vi kommer arbeta med polisen för att identifiera de ansvariga, och om det finns bevis för att säsongsbiljettinnehavare eller medlemmar tog del i sången, eller deltar i något framtida diskriminerande beteende, kommer vi vidta starkast möjliga åtgärder, vilket inkluderar avstängningar”, skriver Chelsea på sin hemsida.