Allsvenskan i fotboll

”Först tar vi Stockhom och sen Sverige”

Av: 

Per Bohman

­Muamer Tankovic tror på en ljus framtid för Hammarby, och siktar på att bli bäst i landet.
­Muamer Tankovic tror på en ljus framtid för Hammarby, och siktar på att bli bäst i landet.

FOTBOLL

De är redan bäst på derbyn.

Nu tror spelarna att Hammarby kan bli stans starkaste klubb.

– Först tar vi Stockholm och sen Sverige, säger Muamer Tankovic.

Landslagsstjärnan Jimmy Durmaz höll kroppen i trim på Årsta IP tidigare i somras. När Sportbladet frågade varför betygade Durmaz först sin lojalitet till gamla klubben Malmö FF, men förklarade också varför Bajen var det självklara valet när han befann sig i Stockholm.

– Hammarby är Stockholms mest spännande klubb. Det är ett stort alternativ när jag kommer hem, berättade Frankrikeproffset.

”Inom två kommer alla att vilja spela för Bajen”

Ett ställningstagande som ringar in den positiva atmosfär som sedan en tid tillbaka råder i föreningen.
Jiloan Hamad, som är nära vän till Durmaz, fyller i resonemanget.

– Inom två år är jag övertygad om att alla kommer vilja spela för Hammarby. Man märker bland andra vänner i allsvenskan och utomlands att de fan vet mycket om Hammarby. De känns som att de kollar på varje match.

Sedan räknar han ivrigt upp skälen så fort att han nästan snubblar på orden.

– Jag är kanske partisk, men jag håller med Durmaz. Jag kom ju också utifrån. Vissa saker kan fortfarande bli bättre, men vi är på god väg. Vi har hämtat in Jesper Jansson, tagit in sju-åtta spelare under sommaren och kommer få den bästa träningsanläggningen i Skandinavien.

Hamad: ”Annars är något fel”

Vad är målet?

– Nästa säsong ska vi inte bara delta eller hålla på med någon uppbyggnad. Då är vi på allvar med och konkurrerar om topplatserna i tabellen. Annars är något fel. Eftersom vi fått in det vi behövde redan i sommar så kan vi liksom börja med det här laget redan i höst snarare än om sex månader i januari. Vi har spelat bra tre matcher nu och börjar hitta grunderna. Sen är det nio matcher kvar, säger Hamad och fortsätter:

– För under 2018 vill jag inte höra något snack om ett uppbyggnadsår. Då går vi för toppen.

Hyllar Jesper Janssons sommar

Enligt Hamad finns det ingen genväg till framgång, och det menar han att klubben också har förstått.

– Vi har fått in bättre kvalitet på spelarna. Det går inte utan kvalitetsspelare. Det är som med vilket yrke som helst. Vill man ha det bästa mäklarhuset så måste man ha bäst mäklare. Där har Jesper Jansson gjort det bäst.

Lagkamraten Muamer Tankovic nickar bara lugnt när han får höra om Hamads framtidsvision.

– Först tar vi Stockholm, eftersom vi kommer härifrån, och sen ska vi bli bäst i Sverige. Det är målet, men sen får vi se hur lång tid det tar. Men det ska bli så.

Är det viktigt att sikta högt?

– Absolut. Det är den vinnarmentaliteten som krävs. Vi ska vara i toppen och vinna titlar. Det lever vi för. Klubben har ju allt som krävs för att det här ska bli hur bra som helst. Framtidspotentialen känns spännande.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Hammarby IF Fotboll

AIK Fotboll