Här är spelarparen som slår flest passningar i PL

Foto: JASON CAIRNDUFF / X03805
FOTBOLL

Romelu Lukaku, 24, har gjort flest mål, Henrikh Mkhitaryan, 28, flest assist.

Men vilken spelarduo trivs egentligen bäst ihop i Premier League sett till antalet passningar?

Här är svaret.

Manchester United har öppnat säsongen starkt och toppar Premier League på tio poäng, samma som Manchester City men med bättre målskillnad.

United kan också glädja sig åt spelarnas individuella prestationer, där nyförvärvet Romelu Lukaku, 24, toppar skytteligan på fyra mål och lagkamraten Henrikh Mkhitaryan, 28, har slagit flest målgivande passningar (fem).

Slog till direkt

Duon är ett starkt exempel på omedelbar kemi spelare emellan och hittade varandra direkt i ligapremiären mot West Ham, där Mkhitaryan bland annat spelade fram till Lukakus 2–0-mål.

– Det är spännande tider på Old Trafford numera. Lukaku kan, med den här starten, göra mellan 30 och 35 mål för United den här säsongen, sa Robbie Savage i BBC.

Men vilken spelarduo har egentligen trivts bäst ihop i ligan hittills under säsongen, sett till antalet passningar duon emellan?

Tottenham i topp

Daily Star säger sig ha svaret.

Tidningen har plockat ut de 20 främsta paren och undersökningen visar att Tottenham-duon Toby Alderweireld och Jan Vertonghen toppar listan på 130 passningar, följda av Uniteds Paul Pogba och Antonio Valencia på 118.

Foto: Rui Vieira / TT / NTB Scanpix

Mesut Özil och Granit Xhaka i Arsenal är trea på 115, medan svenske Martin Olsson hamnar på tiondeplats tillsammans med Swansea-kamraten Tom Carroll med 87 passningar.

Flera av spelarna är med på listan flera gånger, men med olika lagkamrater. Jan Vertonghen slår sig exempelvis in två gånger om på topp tio, förutom med Toby Alderweireld så med Ben Davies.

ARTIKELN HANDLAR OM