Avslöjar: FCK-mittfältare till Halmstad

Reporter: Johan Flinck

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Getty Images

Halmstad förstärker med mindre än två veckor till den allsvenska premiären.

Sportbladet kan avslöja att man tar in mittfältaren Aboubakar Keita från FC Köpenhamn.

Ivorianen spelar med HBK:s U21-lag i kväll.

Halmstads BK gick in i 2017 med en liten trupp och har hela tiden varit öppen med att man hoppas få in en eller två spelare till den allsvenska återkomsten.

Med bara tolv dagar till premiären mot Östersund kan Sportbladet nu avslöja att HBK håller på att infria löftet till sina fans.

FC Köpenhamns talangfulle innermittfältare Aboubakar Keita spelar kvällens U21-match mot Ängelholm och väntas bli klar på tisdagen. Det handlar om ett lån fram till sommaren.

Den 19-årige ivorianen kom till FCK i november 2015 och flyttades upp i a-truppen i januari 2016.

Ytterback testas också

Där har det bara blivit fyra ligamatcher. Men i Champions League har han hoppat in mot Club Brügge och i Europa League startade han sextondelsfinalen mot Ludogorets så sent som i slutet av februari.

HBK-tränaren Janne Jönsson och FCK:s dito Ståle Solbakken öär vänner sedan många år och i somras värvade halläningarna Marcus Mathisen från de danska mästarna. Det var Mathisen som sköt upp HBK i allsvenskan i kvalet mot Helsingborg.

Keita skulle ha kommit till Halmstad redan för ett par veckor sedan men skadeläget i FCK gjorde att man ville ha kvar honom över EL-matcherna mot Ajax.

Enligt Sportbladets uppgifter kommer ytterligare en potentiell HBK-värvning, en ytterback, att vara med i kvällens match.

Publicerad: