”Han är bättre än mig”

Foto: JUSTIN TALLIS / AFP
FOTBOLL

Supertalangen överträffar alla ikoner

Vem är Premier Leagues bästa engelske mittfältare genom tiderna?

Snart kan svaret vara Dele Alli.

Det säger Frank Lampard efter att 20-åringen krossat de engelska ikonernas statistik.

Paul Scholes, Frank Lampard och Steven Gerrard är de engelska mittfältare som dominerat Premier League under modern tid. Men ingen av dem var ens i närheten av ett så tidigt genombrott som Tottenhams Dele Alli.

”Världen för sina fötter”

Alli har redan noterats för 26 mål och 14 assist på sina 63 första ligamatcher och hyllas nu stort av Frank Lampard.

– De siffrorna är fantastiska och han har alla färdigheter, det handlar bara om hur han fortsätter nu. Inte bara vad han gör på planen utan även utanför, folket runt honom, hur han utvecklas som spelare... Men med den utgångspunkt han har som 20-åring så har han världen för sina fötter, säger Lampard enligt Daily Mail.

Lampard och Gerrard noterades själva bara för sex mål och fyra assist vardera under sina första 63 ligamatcher. Andra engelska profiler som Paul Scholes (18 mål och tre assist) och David Beckham (15 mål och tio assist) är inte heller i närheten av att rå på Alli.

”Han ligger före sin tid”

Inte ens anfallaren Wayne Rooney som slog igenom tidigt i Everton kan matcha Tottenham-talangens statistik. Under sina första 63 matcher gjorde Rooney 15 mål och sju assist – alltså elva mål färre än mittfältaren Alli.

– Dele Alli är en speciell spelare. Han är bättre än jag var när jag var 20 år, det är helt uppenbart. Han ligger före sin tid. Till och med på landslagsnivå ser han bekväm ut. Jag hade inte ens gjort min första landskamp vid den åldern, jag var faktiskt inte ens nära. Nu handlar allt om hans utveckling men alla verktyg som behövs finns där, säger Lampard.

ARTIKELN HANDLAR OM