Wayne Shaw, 45, om mötet med Arsenal: ”Hoppas de kommer ombytta”

1 av 3 | Foto: Leicester/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features
Wayne Shaw, 45, är reservmålvakt i Sutton United som möter Arsenal i FA-cupen på måndag.
FOTBOLL

Wayne Shaw är 45 år gammal och väger 127 kg.

På måndag ställs hans lag Sutton United mot Arsenal i FA-cupens femte omgång.

– Kan vi hålla 0–0 i fem minuter så är det bra, säger reservmålvakten enligt Daily Mirror.

Arsenal har det tungt just nu. Ligan har återigen glidit klubben ur händerna och efter 1–5-smällen borta mot Bayern München i onsdags ser det ut att bli respass i åttondelsfinalen i Champions League för sjunde säsongen i följd.

Men det finns en chans kvar att rädda säsongen. I FA-cupens femte omgång möter Premier League-fyran på måndag kväll Sutton United.
Och har du inte full koll på det laget är det förståeligt. Londonlaget ligger för tillfället på 17:e plats i National League – vilket motsvarar division fem i England.

Sedan lottningen blev klar har en spelare i Sutton fått illustrera den förväntade klasskillnaden mellan lagen. Lagets andremålvakt Wayne Shaw.

Foto: Leicester/BPI/REX/Shutterstock / Rex Features

Bilder på 45-åringen har blivit virala och Daily Mirror skriver att han med sina 127 kg är ”Englands tjockaste målvakt”.

På vägen fram till drömmötet mot Arsenal har Sutton slagit ut i tur och ordning Cheltenham (League 2), Wimbledon (League 1) och nu senast Leeds (Championship). Shaw har inte fått någon speltid och lär inte få vakta kassen mot Arsenal heller och han tror inte att det blir ytterligare än skräll men hoppas ändå att hans lag kan störa Premier League-jätten.

– Arsenal ser sig själv som orörbara men om vi kan hålla 0–0 i fem minuter så gör vi det bra. Det här är verkligen David mot Goliat, säger han enligt Daily Mirror.

Foto: Wikipedia Commons
Suttons hemmarena Gander Green Lane har plats för 7 032 åskådare.

Men lite problem tror han att Arsenal kommer att få under besöket på Gander Green Lane. Om inte annat med de små och trånga omklädningsrummen.

– De kommer säkert att komma ombytta till arenan och gå direkt ut och värma upp, säger Shaw till tidningen.

Fotnot: Matchen spelas på måndag kväll kl 21.00

ARTIKELN HANDLAR OM