”Skandalöst – Fifas personliga vendetta”

Ilskan efter Messis avstängning: ”Fick ingen tid”

FOTBOLL

Argentina föll borta mot Bolivia.

Och efteråt riktades ilska mot Lionel Messis avstängning.

– Jag är förbannad medan Messi är ledsen, säger förbundets sekreterare Jorge Miadosqui.

Foto: JUAN MABROMATA / AFP
Foto: Victor R. Caivano / TT NYHETSBYRÅN
Messi.

Argentina är fortsatt illa ute i VM-kvalet.

I natt kom fjärde förlusten i bortamötet med nästjumbon Bolivia, 0–2, men efteråt riktades allt fokus mot Lionel Messi.

Barcelonastjärnan fick bara några timmar innan avspark beskedet av Fifa att han stängs av i fyra matcher efter att ha skrikit: ”Du är son till en h*ra” till en assisterande domare i VM-kvalmötet med Chile.

– Du känner dig både hjälplös och förvånad. Jag är förbannad medan Messi är ledsen – precis som vi. Han reste hit för att spela och borde ha gjort så också, säger förbundets sekreterare Jorge Miadosqui.

”Det är en skandal”

I Messis hemstad Barcelona spekulerar tidningarna Sport och Mundo Deportivo om en slags hämnd från Fifa efter att Messi inte dykt upp på Fifa-galan tidigare i år.

”Fifa driver en personlig vendetta mot Lionel Messi. Det här är deras revansch för att Messi inte dök upp på galan”, spekulerar Mundo Deportivo.

”Det är skandalöst”, skriver Sport på sin förstasida.

Även förbundskaptenen Edgardo Bauza medger att det sena beskedet kring Messis avstängning luktar illa och det argentinska fotbollsförbundet har överklagat.

– Jag förstår verkligen inte avstängningen. Det känns oerhört märkligt och det sena beskedet kom förvånande. Det gav mig ingen tid till att spela in en ersättare, säger Bauza enligt tidningen Olé.