”Vi kallade Ronaldo för den gråtande bebisen”

Avslöjade stjärnans smeknamn på hemön

Av: Martin Tolén

Publicerad:

FOTBOLL

I går var Cristiano Ronaldo tillbaka på Madeira.

Och nu avslöjar storstjärnans tidigare lagkamrat portugisens tidigare smeknamn på ön.

– Vi kallade honom för den gråtande bebisen, säger Andorinhas Ricardo Santos.

I går var Cristiano Ronaldo, 32, tillbaka på Madeira.

Mötet med Sverige slutade visserligen med förlust, 3–2 efter en svensk vändning, men Ronaldo fick kröna insatsen med att bli målskytt när han var första gången spelade landskamp i sina gamla hemtrakter.

– Jag snackar i morgon, sa Ronaldo kort till Sportbladet efteråt med anledning av att han ska få flygplatsen på ön uppkallad efter sig.

”Gråtande bebisen”

Öns store son var huvudpersonen både före och efter matchen, och när Sportbladet träffade tidigare lagkamraten Ricardo Santos, från amatörklubben FC Andorinha, avslöjade han Ronaldos tidigare smeknamn på ön från när han var yngre.

– Vi kallade honom för den gråtande bebisen, ja. Det kom till eftersom han redan då älskade att vinna lika mycket som han gör i dag, sa Santos till Sportbladet.

Ricardo Santos.
Foto: Marcus Ericsson
Ricardo Santos.

Ronaldos känslor är ofta omdiskuterade. Så sent som i somras grät han när han tvingades avbryta EM-finalen skadad för att sedan gråta igen när Portugal tog hem guldet.

– Redan när vi var små och andra barn inte passade bollen till honom eller när vi förlorade så grät han, avslöjar Santos.Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.