Publikfesterna: 125 000 biljetter sålda

avPovel Arwidson

Foto: TT

Intresset är glödhett inför den allsvenska premiärhelgen.

Vid lunchtid dagen före premiären har redan över 125 000 biljetter sålts.

– Det blir den högsta publiksiffran sedan 2007, säger Josefin van Ginhoven, IFK Göteborg.

Till helgen är det äntligen dags för de första matcherna i allsvenskan, och svenskarna verkar gå man ur huse för att stötta sina lag. Hetaste matchen blir premiären på Ullevi, mellan IFK Göteborg och Malmö FF, till den har redan över 30 000 biljetter sålts.

– Alla har längtat sedan november, efter fotbollen och efter sina blåvita vänner. Samtidigt blir det extra mycket tryck med en så prestigefylld match match i premiären, säger Josefin van Ginhoven, biljettansvarig hos IFK Göteborg.

Även intresset kring Djurgårdens premiär på Tele 2 Arena, mot nykomlingarna Sirius, är glödhett. Med ”hemvändarna” Kim Källströms och Jonas Olssons respektive debuter, har Djurgården i skrivande stund sålt över 23 000 biljetter.

Största premiären

– Vi har redan överträffat våra förväntningar, och nu är målet lapp på luckan. Det klart att det faktum att vi har tre spelare i laget som spelade EM i somras hjälper till, men jag tycker att hela djurgårdsfamiljen har bidragit till trycket vi ser, säger Tomas af Gjeierstam, biljettansvarig Djurgården.

– Detta kommer bli vår största premiär på Tele 2, publiksiffran kommer överträffa vår allra första match (27 798) på arenan, fortsätter Tomas.

I premiäromgången i fjol var den sammanlagda publiksiffran 112 331, alltså en siffra som med all säkerhet ser ut att slås i år.


Bli allsvenskan bästa coach – skapa ditt lag i Sportbladets managerspel baserat på allsvenskan


ARTIKELN HANDLAR OM