Hammarbys superskräll mot Rosengård

avEmelie Fredriksson

FOTBOLL

Jumbon mot den stora guldfavoriten.

Då stod nykomlingen Hammarby för en praktskräll när laget hemmavann mot Rosengård.

– En bragd av oss. Det här kommer vi leva på länge, säger Bajens lagkapten Olga Ekblom.

Rosengård är stora favoriter till guldet i damallsvenskan, men inledningen på säsongen har inte tagit laget till toppen av tabellen.

Efter en förlust mot topptippade Eskilstuna för två matcher sedan studsade laget tillbaka och krossade Kopparbergs/Göteborg med 5–0 senast.

Men i dag bjöd Hammarby på säsongens stora knall när laget hemmavann mot Malmö-laget med 1–0.

”Kommer leva på länge”

Julia Zigiotti Olme gjorde matchens enda mål i den 14:e minuten och Bajen, som bara hade en poäng på sina fyra tidigare matcher, fick försvara resten av matchen.

– Det känns fantastiskt. Att vinna en sådan här match, och på det sättet vi gör det, höjer så klart moralen i laget. För oss är alla poäng viktiga för att lyckas hålla oss kvar och det här är något vi kommer leva på länge, säger lagkaptenen Olga Ekblom till Sportbladet.

Hammarby lämnar nu jumboplatsen i tabellen och njuter extra av att ha vunnit mot den tippade guldfavoriten.

– Det är ingen som tror på en sådan här seger, det är bara att kolla på oddsen. Så det är extra kul och jättestort, en bragd av oss, säger Ekblom.

Hur firar ni det här?

– Vi har firat ordentligt nu efter matchen men sedan har vi jobb och sådant imorgon, så det är bara att ta tag i arbetsdagen. Det blev ett kort firande, och nu ordentligt med sömn så att man orkar imorgon.

”Är inte godkänt”

FC Rosengård ligger kvar på sin tredjeplats i tabellen och har nu förlorat lika många matcher som på hela förra säsongen då laget missade guldet.

Lotta Schelin berättade i för damallsvenskan.tv om besvikelsen.

– Klart att det känns tungt. Två förluster på fem matcher är inte godkänt med de målen som vi satt upp. Det är extremt tungt. Vi får bryta ihop och komma igen, säger anfallsstjärnan.

Foto: Bildbyrån
ARTIKELN HANDLAR OM