Skadekris i Arsenal – fyra backar borta till finalen

avPovel Arwidson

Foto: Kirsty Wigglesworth / TT / NTB Scanpix

Arsenal möter nyblivna engelska mästarna Chelsea i finalen av FA-cupen på lördag.

Då tvingas Arsene Wenger klara sig utan fyra försvarare.

Laurent Koscielny, Gabriel, Shkodran Mustafi och Kieran Gibbs kommer alla att missa matchen.

I morgon har Arsenal chans att ta sin 13:e FA-cuptitel, när de möter Chelsea i final på Wembley. Men londonklubben har kris i backlinjen inför matchen. Förutom avstängda Laurent Koscielny är Gabriel, Shkodran Mustafi och nu senast även Kieran Gibbs skadade, och kommer att missa matchen. Ett positivt besked för Wenger är dock att Per Mertesacker är tillbaka och tillgänglig för spel. Tysken har varit skadad och borta hela säsongen, men fick hoppa in i sista ligamatchen mot Everton. Nu gör alltså skadekrisen att han kan få göra säsongens första start – i en cupfinal.

– Det är oväntat, men man måste vara redo när som helst, sa Mertesacker under en presskonferens i veckan.

Kan bli Wengers sjunde titel – och sista match

Efter 20 år i Arsenal kan cupfinalen bli Arsene Wengers sista match. Fans vädjar om hans avgång efter en misslyckad säsong, där laget slutade femma och missade Champions League. Men en seger skulle innebära Wengers sjunde FA-cuptitel, vilket skulle göra honom till tidernas meste FA-cupvinnande tränare. Men hur det än blir med en fortsättning i Arsenal, kommer 67-åringen inte pensionera sig efter säsongen

– Jag vet inte om det blir min sista match i Arsenal. Men det blir inte min sista match eftersom jag kommer stanna inom fotbollen, säger Wenger.

Han poängterar också att resultatet i finalen inte kommer spela någon roll för hans framtid i klubben.

ARTIKELN HANDLAR OM