Sirius fortsätter skrälla - slog Norrköping

avJohannes Hägglund, Pontus Berg Nilsson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYR N

NORRKÖPING. Sirius fortsätter att skrälla – mot Norrköping kom andra raka bortasegern.

Stor hjälte: Inhopparen Moses Ogbu, som gjorde 1-0 och spelade fram till 2-0.

– Vi visade alla att vi kan spela fotboll, säger Ogbu.

Sirius överraskade många när de nollade Djurgården på bortaplan i premiären, men mot Norrköping visade nykomlingen att det inte var en tillfällighet. Sirius imponerade stort i första halvlek mot ”Peking”, men det dröjde till den andra halvleken innan målen kom.

”Stora hål bakom deras försvarsspelare”

Hemmatränaren Jens Gustafsson var inte helt nöjd med sitt lag. Och det blev en uppryckning i andra halvleks inledning - men det kom inget mål.

Sebastian Andersson nickade över, Kalle Holmberg kom fri och Daniel Sjölund dunkade ett skott i stolpens insida.

I stället gjorde Sirius mål och den stora hjälten blev inhopparen Moses Ogbu, 26, som efter att ha startat de två första matcherna fick börja på bänken mot Norrköpng. Ogbu blev inbytt i den 65:e minuten och fem minuter senaste nickade han in 1-0.

– Jag ville bara hjälpa laget. Jag såg i första halvlek att det fanns stora hål bakom deras försvarsspelare och jag tänkte på det när jag hoppade in, ”hoppas det kommer någon lång boll in i boxen”, och det gick som jag hade tänkt, säger 26-åringen.

Samme Ogbu spelade även fram till Christer Gustafssons 2-0-mål på tilläggstid och därmed har Sirius inlett allsvenskan med två segrar på tre matcher och ligger därmed trea i tabellen.

– Vi tror på varandra och vi vet att vi kan spela fotboll. Det är bra för moralen att börja plocka poäng direkt. Mot Göteborg var det inte så bra, men nu visade vi alla att vi kan spela fotboll, säger Ogbu.

Kommer ni att fortsätta skrälla?

– Vi får se. Vi tar det match för match, men vi har ett bra lag, säger Ogbu.

Tungt för Norrköping

För Norrköping är det desto tyngre just nu. 2015 års svenska mästare har tre raka förluster, om man räknar in cupfinalen mot Östersund.

– Det flyter inte på som vi önskar just nu. Det finns inte många andra recept än att jobba ännu hårdare för att det ska falla över till vår fördel, säger Norrköpingsmanagern Jens Gustafsson.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM