Gjorde nazihälsning – stängs av på livstid

FOTBOLL

Under mötet med Tyskland sjöng brittiska supportrar sånger om andra världskriget och gjorde nazihälsningar.

Nu stängs 27 personer av från Englands bortamatcher.

Två av dem på livstid.

I mars förlorade England en träningsmatch med 1–0 på bortaplan mot Tyskland. Trots förlusten var det knappast spelarna som skämde ut sig mest.

Under nationalsångerna skanderade delar av de tillresta britterna sånger om andra världskriget. Ett fåtal ska ha gjort gester som anspelade på nazismen och Adolf Hitler.

– Det var olämpligt, orespektfullt och en besvikelse, sa Greg Clarke, ordförande för det engelska fotbollsförbundet, enligt BBC.

Stängs av på livstid

England leder VM-kvalets grupp F och möter på lördag tabellfyran Skottland. Då kommer flera resenärer som var i Tyskland att saknas på läktarna, för efter månader av bildanalyser har förbundet identifierat 27 brittiska fans som misskötte sig.

Samtliga är avstängda från England Supporters Travel Club (ESTC) och kan i praktiken inte resa på fler bortamatcher. Två av männen straffas hårdare än de andra. Den ena ska ha gjort nazihälsningar mot tyskarna, den andra ska ha format en Hitlermustasch med fingrarna och dragit med fingret över halsen i en skärande gest. De båda männen stängs av på livstid från ESTC.

ARTIKELN HANDLAR OM