Krisklubben vann – bröt trista sviten

Fem förluster på sju matcher och en lång måltorka.

Målvakten Oscar Jansson stod för flera viktiga räddningar när Örebro SK kunde bryta en trist trend.

– Skönt att ta straff i ett viktigt läge, ge energi till laget och se till att ta tre poäng, säger Jansson.

Örebro SK har haft några dystra veckor. Laget, som har saknat anfallaren Kennedy Igboananike på grund av avstängningar, hade inte vunnit sedan den 16 april.

Mot Sirius fick laget äntligen jubla. En skadeskjuten motståndare besegrades med 2–1 på hemmaplan. Igboananike och Johan Mårtensson blev målskyttar för ÖSK.

– Vi har varit ineffektiva. Det var skönt att göra två mål. Men jag hade gärna hållit nollan, säger målvakten Oscar Jansson.

”Man vet aldrig”

Det var inte långt ifrån att det blev en nolla för 26-åringen. Men in den 88:e minuten kunde han bara se på när Jesper Arvidsson skruvade in en frispark.

Innan dess hade Jansson gjort flera bra räddningar. Strax före halvtid, vid 1–0 till Örebro efter mål av comebackande Igboananike, fick Sirius straffspark.

Kim Skoglund gick fram och sköt bollen. Jansson kastade sig åt höger och räddade.

– Skönt att ta straffen i ett viktigt läge, ge energi till laget och se till att ta tre poäng. I ett avgörande läge tänkte jag att han går mer på kraft och skjuter där. Skönt att det stämde, säger Jansson.

Kim Skoglund var inte lika munter.

– Jag bestämde mig lite för tidigt och han läste det. Jag satte en på honom på försäsongen, så tänkte jag skulle slå den i samma hörna. Det är för dåligt att missa straff, säger Skoglund.

Viktiga räddningar från Jansson

ÖSK utökade till 2–0 genom Johan Mårtensson. Men med cirka 25 minuter kvar av matchen fick Alexander Nilsson dubbla möjligheter att få liv i matchen. Men Jansson stod för två kanonräddningar.

Målvakten fick även ta emot ett knä.

– Det är hårt ibland. Jag har bitit mig rejält i kinden, jag är öm i käken också. Det är inget fult, men vi smäller ihop och jag får hans knä i käken. Men det kan man leva med idag.

”Man undrar vad vi har gjort”

Sirius tvingades spela klart med tio man efter en skada på Niklas Busch Thor. Då hade redan Oscar Kindlund lämnat matchen på grund av hjärnskakning. Tunga avbräck för ett lag som endast hade fem spelare på bänken.

– Det är bara en jävla otur. Så många typer av skador och saker som händer i matcher. Nu är det sex-sju spelare som är ruskigt bra och kan gå in i startelvan, säger Skoglund.

Resultatservice
Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.