”Var skitsnack och ganska infekterat”

Lindelöf om konflikten och framtiden: Är inte där i mina tankar

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Victor Nilsson Lindelöf vet ingenting om uppgifterna att han är klar för Manchester United, ingenting om vad ett passande nästa steg vore och tänker ingenting på framtiden.

Däremot är 22-åringen irriterad på hur konflikten mellan hans moderklubb Västerås och Benfica sköttes.

– Det var lite skitsnack tycker jag.

Uppgifter i portugisisk press talar om att Victor Nilsson Lindelöf redan är klar för engelska Manchester United och kommer presenteras efter den pågående svenska landslagssamlingen. Påståenden 22-åringen själv dementerade på måndagens pressträff med landslaget inför fredagens VM-kval mot Frankrike.

– Det ska jag inte göra (lämna Benfica). Jag har kontrakt och jag kommer tillbaka, säger försvararen.

Vad säger du om uppgifterna att du är mer eller mindre klar för United?

– Jag säger ingenting. Jag säger som jag alltid säger: Jag har kontrakt med Benfica och det är där mitt fokus ligger.

”Var lite skitsnack”

Hur mycket av det här läser du själv?

– Ingenting. Jag försöker bara fokusera på det som är viktigt för mig. Jag vet att det skrivs mycket men jag tror inte det är rätt sätt att läsa hela tiden. Jag vill fokusera på det som är viktigt för mig och jag tror inte det skulle passa mig att hålla på att läsa rykten och sådana saker.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Vad hade varit ett bra nästa steg för dig i din utveckling?

– Det har jag ingen aning om utan jag trivs bra nere i Portugal där jag känner att jag utvecklas varje dag. Det är en bra miljö för mig att utvecklas i. Så det är ingenting jag tänkt på. Jag trivs bra där nere och har ett långt kontrakt.

Mer känslor visade försvararen när konflikten mellan Benfica och Västerås SK kom på tal. Västerås anmälde först Benfica till Fifa sedan den svenska klubben menat att portugiserna inte respekterat en klausul i avtalet från när Lindelöf flyttade till Portugal 2012. Efter förhandlingar löste klubbarna sedan konflikten med att Benfica, enligt Sportbladets uppgifter, betalade Västerås en engångssumma på 50 miljoner kronor.

– Jag är glad att alla parter kunde komma överens. Det var mycket snack och skriverier ett tag, och lite skitsnack också tyckte jag i tidningarna och så. Jag är bara glad att alla parter är nöjda och glada.

”Vet inte om jag hade gjort så”

Det som fått Lindelöf att reagera är Västerås val att berätta om konflikten öppet i media.

– Det lät som det var ganska infekterat där, vad jag har fått höra i alla fall, och att Västerås inte var så glada i början.

Tog de i för mycket?

– Jag vet ju ingenting men jag tycker att visst, Västerås är en ganska liten klubb och Benfica en ganska stor klubb. Hur de skötte vissa situationer vet jag inte om jag hade gjort. Men det löste sig bra till slut i alla fall. Västerås började ganska hårt men sen lugnande de ner sig lite. De kände väl också att det kanske inte är rätt väg att gå ut som de gjorde i media.

Vad blir viktigt den dag du ändå lämnar Benfica?

– Jag vet inte. Jag har inte kommit så långt i mina tankar. Så det är faktiskt ingenting jag kan svara på just nu. Jag har inte kommit dit.

Var är du i dina tankar?

– De är med landslaget. Efter det ska jag ta semester, då får vi se. Men jag har kontrakt och det är där min tankar och mitt fokus ligger. Det är mitt svar.

Du måste väl ändå fundera på framtiden?

– Jag har inte kommit så långt i mina tankar.

Sverige-Frankrike spelas 20.45 fredag och sänds direkt i kanal 5.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.