Tragedin: Förre PL-stjärnan död

FOTBOLL

Fotbollsfamiljen är i chock.

Förre Newcastle-spelaren Cheick Tioté har dött.

Han blev 30 år gammal.

Tragedin ska ha skett i samband med en träning med Tiotés nuvarande klubb, kinesiska Beijing Enterprises. Enligt rapporter ska han ha kollapsat och förts till sjukhus.

Men Cheick Tiotés liv gick inte att rädda.

Brittiska medier rapporterar samstämmigt att Tioté har avlidit, 30 år gammal, och de första rapporterna gör gällande att det ska ha berott på en hjärtattack.

”Så otroligt sorgligt”

Tioté sörjs nu i fotbollsvärlden.

– Det är med stor sorg jag tar emot beskedet om Cheick Tiotés bortgång. Han var ett fullblodsproffs och framförallt en fin människa. Våra tanker är med familj och vänner i denna svåra tid, säger Newcastles tränare Rafa Benítez i ett uttalande på Newcastles hemsida.

Även Vincent Kompany – tidigare lagkamrat med Tioté i Anderlecht, numer lagkapten i Manchester City – uttrycker sin sorg.

”Jag saknar ord. Det här är så otroligt sorgligt”, skriver Kompany på Twitter.

Profil i Newcastle

Tioté är född i Elfenbenskusten.

Han inledde sin proffskarriär i belgiska Anderlecht, flyttade sedan vidare till nederländska FC Twente innan han sommaren 2010 skrev på för Premier League-laget Newcastle.

Väl i ”The Magpies” blev Tioté snabbt en publikfavorit och har är mest ihågkommen för sina två drömmål, mot Arsenal och Manchester City.

I februari månad det här året – efter att ha gjort över 150 matcher i Newcastle – skrev han på för kinesiska Beijing Enterprises.

Tioté gjorde också 52 landskamper för Elfenbenskusten och fanns med i laget i VM 2010 då Sven-Göran Eriksson och Tord Grip ledde laget.

Foto: TT
ARTIKELN HANDLAR OM