Owen: ”Zlatan inte så eftertraktad längre”

Owen orolig för svenskens framtid

Foto: TT
FOTBOLL

Han kämpade själv mot knäskador under karriären.

Nu fruktar Michael Owen för Zlatan Ibrahimovics framtid i toppfotbollen.

– Han har gått från att alla vill ha honom till att inte vara så eftertraktad, säger fotbollslegendaren och nuvarande experten enligt Goal.

Säsongen är över för Zlatan Ibrahimovic, 35. Anfallaren ådrog sig en korsbandsskada i mötet med Anderlecht och enligt uppgifter har Manchester United-stjärnan skadat både främre och bakre korsbandet. Svensken opererades av knäspecialisten Freddie Fu på ett sjukhus i Pittsburgh i onsdags och riskerar att vara borta i upp till ett år.

Ibrahimovic, som gjorde 17 ligamål under säsongen, har dock själv gett ett positivt löfte om framtiden.

”Jag kommer att komma tillbaka starkare. Att ge upp är inget alternativ”, skrev svensken på Instagram.

”Oroväckande”

Kontraktet med United går ut i sommar och det har rapporterats om att klubben inte kommer att förlänga med anfallaren.

Michael Owen menar att Ibrahimovic har tappat mycket av sin slagkraft efter skadan.

– Det är oroväckande och irriterande för honom. Han har gått från att alla vill ha honom till att inte vara lika eftertraktad. Helt plötsligt har pendeln svängt. Jag tycker synd om honom och hoppas att han kan få ett kontrakt även om han är borta en del av nästa säsong, säger Owen, utsedd till världens bäste spelare 2001, enligt Goal.

Den tidigare Liverpool- och landslagsstjärnan, numera expert i BT Sport, plågades själv av knäskador under karriären, men lyckades ändå – bland annat – spela för Manchester United i slutet av sin spelarkarriär.

”Därför ska de behålla Zlatan”

Owen ser fördelar för United att behålla ”Ibra”. Engelsmannen menar att det skulle hjälpa stortalangen Marcus Rashford, 19, att bli klubbens nästa stjärnanfallare.

Rashford själv har tidigare tackat svensken och uttryckt att det han lärt sig av ”Ibra” är ”oersättligt”.

– Jag kommer att bli en bättre Manchester United-spelare tack vare Zlatan Ibrahimovic. Hans inflytande på framför allt oss unga spelare är fantastiskt. Vi vill att det ska fortsätta eftersom det gjort oss till bättre spelare, sa Rashford.

Owen:

– Om Zlatan är redo till starten av nästa säsong, då säger jag: Förläng kontraktet. Då skulle han och Rashford kunna fortsätta som de har gjort hittills under säsongen och i det långa loppet skulle det ge Rashford chansen att bli Uniteds centrala anfallare.

Manchester United tar emot Swansea 13.00 på söndagen.

ARTIKELN HANDLAR OM