PL-fansens önskan: Låt Bradley överlämna bucklan

Foto: TT

avJens Persson

FOTBOLL

Parallellt med fotbollen har världens Premier League-fans den här säsongen kunnat följa Bradley Lowerys öde.

Den cancersjuke pojken som är en stor Sunderland-supporter har berört människor över hela världen.

När ligan avslutas på söndagen vill fansen nu ge sexåringen en dag han aldrig kommer att glömma.

Bradley Lowery var 18 månader gammal när han drabbades av neuroblastom – cancertumör i nervvävnaden som drabbar spädbarn och har hög dödlighet. Han besegrade cancern efter en sex månader lång kamp men två år senare fick han ett återfall.

I dag fyller Bradley sex år och familjen har planerat en födelsedagsfest till på fredag.

”Bradley är jätteuppspelt över sin födelsedag och ser mycket fram emot kalaset på fredag”, skriver hans mamma på Facebook.

Men om Premier League-fansen får sin vilja igenom kan helgen bli ännu bättre än så.

På söndag tar Sunderland emot klara mästarna Chelsea i säsongens sista match. I helgen skrev Chelseasupportern Gary Burgess ett inlägg på Facebook där han förseslog att cancersjuke Bradley ska få överlämna bucklan till laget efter matchen.

”Bara en tanke men jag tycker att det skulle vara fantastiskt för Bradley att överlämna Premier League-bucklan till Chelsea när vi möter Sunderland. Se till att sprida det här så att det blir av”

Inlägget har i skrivande stund fått över 7 500 delningar och även på twitter har det fått stor spridning. Kontot @premierfanpage med över 100 000 följare twittrade ut facebookinlägget tillsammans med texten ”nu ser vi till att det här blir av” och har sedan tisdagkvällen fått nästan 19 000 delningar.

Bradleys öde har berört miljontals människor världen över, inte minst när han i mars fick gå in på planen tillsammans med idolen Jermaine Defoe när England mötte Litauen i VM-kvalet.

1 av 4 | Foto: BPI/REX/Shutterstock / Rex Features
ARTIKELN HANDLAR OM