Lindahl: ’Skulle gjort annorlunda’

FOTBOLL

DOETINCHEM. Efter Nederländernas ledningsmål kritiserades Hedvig Lindahl.

Efteråt erkänner målvakten att det var ett misstag.

– Med facit i hand borde jag ha gjort annorlunda, säger hon.

Under en presskonferens inför kvartsfinalen mellan Sverige och hemmanationen Nederländerna fick Hedvig Lindahl frågor om de många målvaktstavlorna i årets mästerskap och tyckte själv att de känt som fler än tidigare.

I kvartsfinalen var det Lindahl själv som stod för ett tveksamt ingripande.

I den 33:e minuten fick nämligen Nederländerna frispark och Lindahl ställde sig till synes väl långt till höger i målet, åt samma håll som hon hade ställt upp muren.

Då var Lieke Martens fräck och rullade retfullt enkelt in 1-0-målet i Lindahls vänstra hörn.

Placeringen kritiserades

Placeringen i målet kritiserades från experthåll i SVT och efter matchen erkänner Lindahl att det var ett misstag.

– Jag försökte täcka båda hörnen men med facit i hand borde jag ha låtit muren täcka första hörnet. Jag är inte nöjd, men jag ser det som att jag fick en lektion av (Lieke) Martens.

Varför tog du det beslutet?

– Ja du… Nu var den här frisparken så pass nära. Det går fort där ute, man ska ta snabba beslut. Det var länge sedan jag fick en frispark från så nära håll – jag ska inte skylla på det men ändå – och jag tänkte att det är svårt att skruva in den i första hörnet därifrån. Generellt brukar jag stå ganska centralt för att täcka båda hållen, damspelare är inte jättelånga och det är inte jättesvårt att skruva upp den i första hörnet. Med facit i hand borde jag ha gjort annorlunda, säger Hedvig Lindahl.

Hon deppade dock inte ihop helt efter förlusten.

– När det går bra så flyger jag inte väg men när det går dåligt flyger jag heller inte ner i botten. Jag kan se lite mer analytiskt på det och stå rakryggad och säga att det där inte var bra. Jag behöver inte gräva ner mig allt för mycket även om det absolut inte är en bra dag att stå här, säger Lindahl.

”Sjukt stor jävla besvikelse”

Besvikelsen var stor i det svenska laget efter förlusten och Lotta Schelin beskrev den som större med tanke på att hon börjar se slutet på karriären.

– Det är en så sjukt stor jävla besvikelse, säger Lotta Schelin.

– Det känns snopet om man ser till våra drömmar och vad vi ville prestera. Även om vi ligger bra i defensiven i första halvlek så gör de ju ändå ett mål på frispark, så det blir en liten uppförsbacke. Vi behöver flytet och det har vi inte alls idag.