Tusentals på plats vid Bradleys begravning

Mamman: ”Han var en superhjälte”

Publicerad:
1 av 8 | Foto: TT

FOTBOLL

Sunderland-supportern Bradley Lowery avled för en vecka sedan, sex år gammal.

På fredagen kom tusentals sörjande för att närvara vid pojkens begravning.

”Vi kommer att mötas högt upp i himlen, vår superhjälte”, säger mamman Gemma enligt BBC.

Bradley Lowery kämpade länge mot cancern, men avled till slut förra fredagen efter att ha lidit av neuroblastoma ända sedan han var 18 månader gammal.

Bradley, som blev sex år gammal, engagerade en hel fotbollsvärld med sitt brinnande intresse för Sunderland, där han varit maskot på Stadium of Light.

Pojken hade ett särskilt starkt band till spelaren, vännen och store idolen Jermain Defoe, som var bestört efter Lowerys död.

”Välsignad”

Adjö min vän, jag kommer sakna dig massvis. Jag känner mig så välsignad över att Gud tog in dig i mitt liv. Jag har haft några fantastiska ögonblick med dig och jag är så tacksam för det”, skrev Defoe bland annat på sociala medier.

Bradley Lowery.
Foto: TT
Bradley Lowery.

På fredagen begravdes Bradley.

Jermain Defoe – iklädd en engelsk landslagströja med Bradleys namn på ryggen – var en av alla tusentals sörjande som närvarade när pojkens kista bars fram längs gatorna i hemorten Blackhall Colliery i County Durham, enligt brittiska BBC.

Tidningen skriver att gatorna som leder fram till St Joseph´s kyrka, där ceremonin hölls, var dekorerade med ballonger och hyllningar. Också att de som inte fick plats i kyrkan kunde följa ceremonin via högtalare.

”En superhjälte”

Bradleys familj – och större delen av folkmassan – bar fotbollströjor för att hedra hans kärlek för sporten.

”Han hade ett leende så stort och vackert att det kunde lysa upp vilket rum som helst. En äkta, modig superhjälte, han lämnade oss alldeles för tidigt, sa Bradleys mamma, Gemma.

”Du måste ha ett jobb att utföra i himlen med änglarna eftersom gud har valt dig. Tills vidare, min pojke, säger vi adjö. Vi kommer att mötas högt upp i himlen, vår superhjälte”.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.