Östersund vann – är nu nära playoff

avPelle Strandman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: ostersundsfk.se

ÖSTERSUND. Nollan bakåt intakt och livsviktig seger efter ett blytungt mål.

Fouad Bachirou var tungan på vågen mot Fola Esch – och såg till att Östersund nu står med ena foten i playoff till Europa League.

– Folk säger att jag inte skjuter tillräckligt mycket, säger målskytten efter 1–0-segern.

De flesta var eniga efter 1–0-segern mot Fola Esch: Östersund kan betydligt bättre.

Men det fanns en spelare höll sig kvar på minst lika hög nivå som i förra omgångens bragd mot Galatasaray.

Matchens enda målskytt Fouad Bachirou var på en egen våglängd på Jämtkraft Arena och hyllades efteråt av alla: publiken, tränare, medspelare och ordförande.

– Hans insats var outstanding i vårt lag i dag, konstaterade Graham Potter på presskonferensen efteråt och fick medhåll av ordförande Daniel Kindberg:

– Fouad håller en nivå som jag inte vet vad. Men den enda som höll samma nivå som honom var publiken.

”Jag hade bara en sak i huvudet”

Med nyckelspelaren Saman Ghoddos fotskadad och otillgänglig stod Östersund inte riktigt att känna igen. De fina anfallskombinationerna som publiken vant sig vid syntes inte till särskilt mycket mot ett lag från Luxemburg som höll tätt i defensiven.

Då klev Bachirou fram och roffade åt sig ett fritt skottläge i början av den andra halvleken. 27-åringen tvekade inte och sköt bollen säkert i nätmaskorna efter att lagkamraten Hosam Aiesh krigat till sig bollen från gästernas Veldin Muharemovic.

– Jag är verkligen glad för målet. Jag hade tur som fick den efter att Hosam hade pressat spelaren från andra sida. Så fort jag fick den hade jag bara en sak i huvudet: att skjuta. Jag vet att folk tycker att jag inte skjuter tillräckligt mycket annars, säger den komoriske mittfältaren.

”Vi måste vara bättre”

Som dock inte var nöjd med så mycket mer än just målet.

– Att hålla nollan är alltid bra för självförtroendet. Även om det i dag inte gick så bra som vi hade hoppats tycker jag att laget gjorde bra ifrån sig försvarsmässigt.

Vad säger du om hyllningarna du får för din spelstil?

– Om alla är nöjda så är jag nöjd också. Jag gör mitt bästa och har känt mig bra på sista tiden så förhoppningsvis kan jag fortsätta på det sättet.

Östersund står nu med ena foten i playoff till Europa League.

Först ska bara en 1–0-ledning försvaras i Luxemburg i ett returmöte som avgörs på torsdag nästa vecka.

– Vi måste vara bättre. Lite mer försiktig med bollen, för vi spelade inte så bra som vi ville. Men respekt till Fola Esch också för de gjorde det svårt för oss, säger Fouad Bachirou.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM