Slovakien rasar efter uttåget ur U21-EM

Av: Simon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Tyskland och Italien spelade sig vidare till semifinal i U21-EM under burop från publiken.

Och på bekostnad av Slovakien - som nu rasar.

– Det tyskarna och italienarna levererade var en skam, säger slovakernas förbundskapten Pavel Hapal enligt tyska Kicker.

Foto: JANEK SKARZYNSKI, AFP

Italiens 1–0-seger mot Tyskland i grupp C under lördagskvällen innebar att italienarna vann gruppen före Die Mannschaft, som med sex poäng och 5–1 i målskillnad spelade bort Slovakien, som hade 6–3 i målskillnad, från semifinalen.

Under de sista minuterna av matchen spelade lagen bara bollen i backlinjen och hade inga intentioner på att anfalla - båda var ju klara för semifinal.

Raseri i Slovakien

Men det uppskattades inte av publiken som buade ut spelarna.

Inte heller uppskattades det speciellt mycket i Slovakien-lägret, som vid ytterligare ett Italienskt mål eller en tysk kvittering, hade tagit sig vidare.

– Jag är otroligt besviken. Det italienarna och tyskarna levererade var en skam. Det är inte fairplay att spela på ett 0–1-resultat. Sådant hör inte hemma inom fotbollen, säger Slovakiens förbundskapten Pavel Hapal enligt tyska Kicker.

Slovakien fick som bekant vänta i två dagar, efter att ha slagit Sverige med 3–0 i torsdags, på beskedet ifall de skulle spela vidare eller inte.

– Under de sista tre minuterna av matchen fick vi beskedet om att resultatet räckte för bägge lagen. Så det är mänskligt att man spelar bollen tillbaka, kontrar Tysklands förbundskapten Stefan Kuntz.

I semifinalerna ställs Italien mot Spanien och Tyskland mot England. Matcherna spelas på tisdag.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.