Halmstads galna knock mot J-Södra

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Bildbyrån

FOTBOLL

Inte en seger sen premiärmatchen 1 april.

Då lossnade plötsligt allt för Halmstad.

– Den här segern betyder allt för oss, säger Kosuke Kinoshita efter 6–1-krossen mot Jönköping.

Den japanske snabbe yttern spelade fram till 1–0, 2–0 och 4–0. En blixtrande inledning av Halmstad som behövde knappt 19 minuter på sig att avgöra matchen.

– Vi spelade väldigt bra första 20 minuterna med ett kompakt lag som skapade många chanser. Allting fungerade. Framförallt gjorde vi mål på våra chanser.

– Jag vet inte exakt varför det lossnade för oss i den här matchen men vi har bra spelare. Den här gången utnyttjade vi våra chanser till 80–90 procent. Det är skillnaden mot våra tidigare matcher, säger Kosuke.

”Kan börja jaga på allvar”

Som hyllar sin nye lagkamrat Johan Oremo.

– Johan är en riktig striker som redan gjort tre mål. Han har varit väldigt bra för oss. Fortsätter han på det här viset kan han betyda väldigt mycket för oss.

– Vi hade inte vunnit på länge och fick nu äntligen göra det. Dessutom med sex gjorda mål. Det är väldigt bra för vårt självförtroende. Nu kan vi börja jaga på allvar, säger Kinoshita.

Sätter press på konkurrenterna

Han och Oremo skapade hela tiden tryck på Jönköping. Ivo Pekalski plockade upp bollar på mittfältet och vände spel. Ytterbackarna Jesper Westerberg och Andreas Bengtsson var nästan lika mycket yttrar som Kinoshita.

– Jag har inte spelat högerytter tidigare men tror jag kan fortsätta att vara bra som det. Jag är snabb och jag kan skapa chanser, säger Kosuke Kinoshita.

Med storsegern sätter Halmstad lite press på framförallt Kalmar och Sundsvall men även Jönköping riskerar nu att dras in i den direkta nedflyttningsstriden.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.