Halmstads galna knock mot J-Södra

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Inte en seger sen premiärmatchen 1 april.

Då lossnade plötsligt allt för Halmstad.

– Den här segern betyder allt för oss, säger Kosuke Kinoshita efter 6–1-krossen mot Jönköping.

Den japanske snabbe yttern spelade fram till 1–0, 2–0 och 4–0. En blixtrande inledning av Halmstad som behövde knappt 19 minuter på sig att avgöra matchen.

– Vi spelade väldigt bra första 20 minuterna med ett kompakt lag som skapade många chanser. Allting fungerade. Framförallt gjorde vi mål på våra chanser.

– Jag vet inte exakt varför det lossnade för oss i den här matchen men vi har bra spelare. Den här gången utnyttjade vi våra chanser till 80–90 procent. Det är skillnaden mot våra tidigare matcher, säger Kosuke.

”Kan börja jaga på allvar”

Som hyllar sin nye lagkamrat Johan Oremo.

– Johan är en riktig striker som redan gjort tre mål. Han har varit väldigt bra för oss. Fortsätter han på det här viset kan han betyda väldigt mycket för oss.

– Vi hade inte vunnit på länge och fick nu äntligen göra det. Dessutom med sex gjorda mål. Det är väldigt bra för vårt självförtroende. Nu kan vi börja jaga på allvar, säger Kinoshita.

Sätter press på konkurrenterna

Han och Oremo skapade hela tiden tryck på Jönköping. Ivo Pekalski plockade upp bollar på mittfältet och vände spel. Ytterbackarna Jesper Westerberg och Andreas Bengtsson var nästan lika mycket yttrar som Kinoshita.

– Jag har inte spelat högerytter tidigare men tror jag kan fortsätta att vara bra som det. Jag är snabb och jag kan skapa chanser, säger Kosuke Kinoshita.

Med storsegern sätter Halmstad lite press på framförallt Kalmar och Sundsvall men även Jönköping riskerar nu att dras in i den direkta nedflyttningsstriden.

Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (iPhone)
Snabbaste vägen till största och bästa nyheterna – ladda hem Sportbladet app (Android)

FAKTA

Betyg

Johan Oremo, f, Halmstad

Två mål, en assist. Ständig rörelse. Farlig.

Kosuke Konishita, f, Halmstad

Oerhört offensivt vass i första halvlek.

Ivo Pekalski, mf, Halmstad

Balanserade upp laget med små medel.

Jesper Westerberg, b, Halmstad

Dominerade sin kant. Bra offensivt.

Andreas Bengtsson, b, Halmstad

Precisa inspel från sin vänsterkant.

Matchen:

Sju mål kan man aldrig klaga på även om spänningen dog ganska snabbt i matchen. Halmstads inledning var fantastisk. Kosuke Konishita snurrade upp Jönköpings försvar med läckra vändningar och serverade bollen till sina lagkamrater så att målen trillade in.

Johan Oremo har fått en nytändning som anfallare. Effektiv och arbetsvillig. Efter 4–0 i 19:e minuten handlade det bara om hur mycket HBK skulle vinna med. Jönköping fick bollinnehavet till skänks efter paus men kunde inte utnyttja det till att göra match av matchen.

Domare, Kaspar Sjöberg: