”Kan förstöra Chelsea – alla tecken finns”

Foto: Matt Dunham / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Diego Costa är kvar i Chelsea – trots bråket med Antonio Conte.

Nu tror tidigare målvakten Mark Schwarzer att situationen kan ”förstöra Chelsea”.

– Alla tecken finns där, säger han.

Det var i februari som rykten om Chelseas anfallare Diego Costa, 28, till Kina tog fart på allvar.

Kort därefter petades spanjoren ur Antonio Conte matchtrupp, men under våren kom Costa tillbaka till startelvan och var, med sina 20 mål, en stor bidragande orsak till att Chelsea vann Premier League-titeln.

Men så eskalerade situationen ytterligare under sommaren – då Conte plötsligt med sms meddelade Costa om att han inte är önskad i klubben.

”Kan förstöra Chelsea”

Nu talar allt för att Diego Costa i januari ansluter till Atlético Madrid – men än så länge är han kvar i Chelsea. Något som kan vara katastrofalt, enligt målvakten Mark Schwarzer som tillhörde klubben 2013–2015.

– Det här kan förstöra Chelsea, alla tecken finns där. Att Conte skickade det där sms:et... det var menat att bli problem. Ju längre den här situationen pågår, ju mer förödande kommer det bli, säger han till programmet Alan Brazil Sports Breakfast, enligt Talksport, och fortsätter:

– De har dessutom haft problem att få in spelare och att en del spelare har lämnat, samtidigt som Costa-grejen fortfarande lever kvar – det kommer bli ett problem när säsongen väl startar.

Foto: TT

”För mycket distraktioner”

Chelsea har under sommaren, utöver mittfältaren Tiemoue Bakayoko och försvararen Antonio Rüdiger, värvat in anfallaren Alvaro Morata för cirka 700 miljoner kronor. Det är inte tillräckligt, menar Schwarzer.

– Det har varit för mycket distraktioner, men jag tror att Chelsea hade kunnat gått vidare från alla problem om de värvat in en lika bra ersättare till Costa.

ARTIKELN HANDLAR OM