Drömdebut för Yasin – frälste Häcken

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

Debut i Häcken – då sänkte Ahmed Yasin, 26, Jönköpings Södra.

Men 26-åringen hade kunnat bli kvar i Qatar.

– Två lag i Qatar ville ha mig, men jag tackade nej, säger han

Snacka om drömdebut. Pappersarbetet kring Ahmed Yasins lån från AIK till Häcken blev klart bara timmar innan avspark mot Jönköpings Södra. I den 65:e minuten byttes Yasin in – och 13 minuter senare sänkte han Jönköping med matchens enda mål.

– Det har varit mycket i huvudet på slutet. Skönt att få komma in och avgöra för laget, säger Yasin.

De senaste åren har det varit väldigt mycket upp och ner för 26-åringen. Han hade svårt att få speltid i Rikard Norlings AIK och från januari och sex månader framåt var han utlånad till Muathier i Qatar.

– Jag känner ingen revanschlusta eller att jag har något att bevisa för någon annan. Jag passade kanske inte in AIK:s system, men nu får jag spela i ett system som förhoppningsvis passar mig bättre. Jag har varit hungrig på spela match och verkligen visa vem jag är en gång för alla, säger Yasin.

Är du besviken på AIK?
– Nej, nej. Det är som där. Man kan inte ändra uppställning för en spelares skull, säger Yasin.

Tiden i Qatar blev väldigt lyckosam och faktum är att han hade möjlighet att vara kvar där om han hade velat.

– När jag var på väg hem därifrån var det två lag i Qatar som ville ha mig, men jag tackade nej. De hörde av sig för en månad sedan. Jag kände att det inte var rätt läge. Jag vill satsa på fotbollen och utvecklas, och det tror jag Stahre (Häckens tränare) kan hjälpa mig att göra, säger Yasin.

Var det mycket pengar du tackade nej till?

– Qatar är Qatar, säger Yasin och skrattar.

– Alla vet vad det handlar om där. Pengar är inte det jag tänker på nu, utan jag vill utvecklas som spelare, säger Yasin.

ARTIKELN HANDLAR OM