Hyllades av publiken – trots mållös debut

Foto: SIMON HASTEG RD / BILDBYR N
Stefanelli (till höger) tackar fansen tillsammans med AIK:s andra nyförvärv: Rasmus Lindkvist.
FOTBOLL

Ingen omedelbar målsuccé.

Men med nye Nicolás Stefanelli radade AIK upp målchanser igen.

– Det kommer bli bättre för varje minut som går, säger argentinaren.

14 mål på 14 matcher inför matchen mot IFK Norrköping blev 15 mål på 15 matcher efter toppmötet.

AIK har fortsatt förtvivlat svårt att dunka in bollen i nätmaskorna – men det fanns ändå en påtaglig skillnad mot tidigare i söndagens allsvenska omgång på Friends Arena.

Hemmalaget radade upp målchanser i första halvlek och hade det inte varit för en fenomenal insats av David Mitov Nilsson, som gjorde comeback i serien efter 15 månaders frånvaro, hade matchen mot ”Peking” varit stängd innan halvtidsvilan.

Tunnel i första touchen

Detta mycket tack vare Henok Goitoms nye anfallspartner på topp: Nicolás Stefanelli.

– Det var en svår match. Svårt med debut. Det var stort att få göra första matchen, konstaterar han, på spanska via tolk, efter matchen.

Den 23-årige argentinaren var ettrig, löpte och utmanade – men lyckades inte hänga ett mål i debuten.

Chanser saknades dock inte. I sin första bolltouch för sin nya klubb tunnlade han motståndarnas Andreas Johansson – och kort därpå nådde han högst på en hörna och tvingade Mitov Nilsson till en jätteparad.

– Ibland blir det mål och ibland inte. Det viktiga är att jag kommer till chanser och fortsätter vi bara att jobba på så kommer det komma mål, säger Stefanelli som hade ytterligare ett par chanser innan halvtidsvilan.

Hyllades av publiken

I andra halvlek var anfallaren inte lika dominant och mattades av precis som hela AIK.

Matchens enda mål kom ologiskt nog i en period där IFK Norrköping jobbat in sig i matchen och fått äga mer boll. Detta när Daniel Sundgrens inspel styrdes in av Christopher Telo i eget mål i den 75:e minuten.

– Det var bra kemi med lagkamraterna. Det tog lång tid innan vi fick in första målet men det kommer bli bättre för varje minut som går.

Trots den fortsatta måltorkan tycktes hemmapubliken, för dagen 16 273 åskådare till antalet, vara nöjd med sitt nya tillskott och skanderade ”Argentina, Argentina” efter slutsignalen.

Något som Stefanelli uppskattade mycket.

– När folk ropar så så känns det som att man är hemma, jättekul att det var så mycket folk här.

Debut var det även för Rasmus Lindkvist som startade på vänsterkanten. Tillsammans med Stefanelli hyllades spelaren av AIK-klacken efteråt och duon svarade med att göra vågen tillsammans.