Revansch för Bayern München

FOTBOLL

MANCHESTER

Bayern München fick sin revansch på Manchester United.

Det tyska storlaget bortabesegrade det engelska stjärngänget med 1-0 i den första kvartsfinalen i Champions League och står med ena benet i semifinal.

Manchester Uniteds sena vändning till seger i finalen i Champions League 1999 har varit svårsmält för Bayern München. Nu fick Patrik Andersson och de övriga i Bayern München revansch.

Det dröjde till 86:e minuten tills matchens enda mål på Old Trafford kom. Men efter gästernas spel i andra halvlek var segern helt rättvis.

En frispark avgjorde. Steffen Effenberg lyfte in en bol i Uniteds straffområde, som brassen Elber nickade ner till sin landsman och inhopparen Paulo Sergio. Denne hade gott om tid och utrymme att slå bollen förbi en övergiven Fabien Barthez i Uniteds mål.

Patrik Andersson och hans försvarskamrater fick en oväntad lugn afton. Manchester United nådde inte upp till sin förmåga och det namnkunniga mittfältet, med Ryan Giggs, Roy Keane, Paul Scholes och David Beckham, förmådde inte bära fram United till någon effektiv offensiv.

Och när Beckham fick läge på frisparkar, så lyckades han inte störa Oliver Kahn i det bayerska målet.

Snarare var Bayern München närmare ytterligare ett mål. Den andre inhopparen Alexander Zickler hade två mycket fina lägen att ge tyskarna ett ledningsmål.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM