Zlatan med i landslaget

FOTBOLL

STOCKHOLM

Efter succén i allsvenskan har allt fler krävt MFF:s Zlatan Ibrahimovic i A-landslaget.

Och nu finns han där. Zlatan är med i truppen mot Schweiz i Geneve onsdagen den 25 april.

- Det var väntat, säger Malmös klubbdirektör Hasse Borg till aftonbladet.se

Foto: Krister hansson
Zlatan.

Förbundskaptenerna Tommy Söderberg och Lars Lagerbäck har tagit ut en 17-mannatrupp till landskampen, som är ett led i förberedelserna inför VM-kvalet mot Slovakien 2 juni.

Truppen kompletteras på torsdag

Truppen kommer att kompletteras med ytterligare tre spelare på torsdag. Anledningen till det är alla inställda matcher i vår.

Zlatan Ibrahimovic är en av fyra allsvenska spelare i truppen. Malmös anfallare har tidigare gjort två A-landskamper, men det var i det juniorbetonade lag som mötte Finland och Färöarna inomhus i NM i vintras. Det här blir första gången han finns med i en ”ordinarie” trupp.

- För alla som sett Zlatan spela är det inget snack om saken. Det syns lång väg att han hör hemma i landslaget, säger Borg om uttagningen av Ibrahimovic.

Alexandersson tillbaka

Häckens jättetalang Kim Källström finns inte med i laget, han är i stället uttagen i U-21-truppen.

Däremot är Niclas Alexandersson tillbaka i blågult. Everton-spelaren är uttagen som försvarare.

Målvakter:

Magnus Hedman, Coventry, Magnus Kihlstedt, Brann.

Försvarare:

Patrik Andersson, Bayern München, Olof Mellberg, Santander, Klebér Saarenpää, Ålborg, Niclas Alexandersson, Everton, Karl Corneliusson, AIK.

Mittfältare/anfallare:

Marcus Allbäck, Heerenveen, Daniel Andersson, Bari, Zlatan Ibrahimovic, Malmö FF, Henrik Larsson, Celtic, Tobias Linderoth, Stabaek, Fredrik Ljungberg, Arsenal, Håkan Mild, IFK Göteborg, Yksel Osmanovski, Bari, Stefan Selakovic, Halmstad, Anders Svensson, Elfsborg.

aftonbladet.se